Film "Pirates of The Caribbean" zaradili više od 100 mil. USD izvan SAD-a

FILM "Pirates of The Caribbean: The Curse of the Black Pearl" najgledaniji je film izvan Amerike i to drugi vikend za redom te je postao 14. film ove godine koji je prešao zaradu od 100 milijuna američkih dolara.

Sa zaradom od 20.5 milijuna dolara ovog vikenda u 25 zemalja, film s Johnnyem Deppom u glavnoj ulozi, ukupno je izvan SAD-a zaradio 106.2 milijuna dolara; to je deseti film producenta Jerrya Bruckheimera koji je zaradio više od 100 milijuna dolara. Zarada u Sjevernoj Americi iznosi 261 milijun, piše "Hollywood Reporter".

Film je posebno dobro primljen u Rusiji, gdje je prvog vikenda zaradio 2,5 milijuna dolara, u Francuskoj je u dva vikenda zaradio 10.9 milijuna dolara, u Velikoj Britaniji 22.6 milijuna u tri vikenda, u Španjolskoj 11 milijuna u dva vikenda, u Meksiku 9.2 milijuna u četiri vikenda, u Nizozemskoj 3.2 milijuna u dva vikenda, a u Japanu 34.4 milijuna u četiri vikenda.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon vrućeg ljeta u Europi, čini se da se gledatelji vraćaju u kina gdje ih čekaju "Amercan Pie: The Wedding"," "Terminator 3: Pobuna mašina" i "Lara Croft Tomb Raider: The Cradle of Life".

Treći nastavak "Američke pite" je tijekom vikenda privuklo mnoge gledatelje i u pet zemalja zaradilo 12.3 milijuna dolara.

Među ostalim filmovima koji se trenutačno prikazuju diljem svijeta su i "The Italian Job" te "Prebrzi i prežestoki".
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara