filmovi iz južne afrike nude ljubav i humor

Desetljeće nakon što je završilo razdoblje apartheida u Južnoj Africi, tamošnji filmski redatelji konačno su dočekali trenutak da se u filmskim pričama osvrnu s humorom na nesretnu prošlost svoje zemlje.

"Konačno smo se normalizirali nakon tolikih godina koje smo proživjeli u nezdravom sistemu", rekao je direktor filma "Zulu love letter" Ramadan Suleman. "Željeli smo ispričati priču o ljubavi, o ozdravljenju zemlje, a prije svega svih nas", dodao je redatelj Suleman koji je ove godine zvijezda Međunarodnog filmskog festivala u Torontu.

Suleman je južnoafrički redatelj koji se filmom "Zulu love letter" predstavlja u okviru nacionalnog programa svoje zemlje. Raznolikost tog programa je očita jer među filmovima iz Južne Afrike ima i ljubavnih priča i komedija te jedan triler u koprodukciji s Velikom Britanijom.

"To je prilika za Južnoafikance, posebice crne, da u svojem življenu pronađu i smiješne strane", rekao je Teddy Mattera, redatelj komedije "Max and Mona", priče o mladom seljaku s darom za oplakivanje pokojnika na sprovodima i njegovim gradskim nevoljama.(Hina) xbdj ybdj

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara