Fizičar i njegov sin kod kuće napravili Lamborghini pomoću 3D printera

Fizičar i njegov sin kod kuće napravili Lamborghini pomoću 3D printera
Foto: Facebook

FIZIČAR Sterling Backus kod kuće je isprintao nevjerojatnu repliku Lamborghinija Aventadora.

Nakon posebno uzbudljive trkačke igre Forza sa svojim sinom Xanderom, počeli su razgovarati o tome koliko bi željeli imati Lamborghini Aventador, automobil koji košta oko 2,2 milijuna kuna.

Talijanski superautumobil izvan je cjenovnog ranga većine ljudi pa su otac i sin morali biti kreativni. Tako su isprintali vlastiti Lamborghini za ukupno oko 20 tisuća dolara (oko 130 tisuća kuna).

Fizičar iz Colorada rekao je za sajt All 3DP da ne žele znati koliko je radnih sati utrošeno.

Sterling i Xander na replici rade oko godinu i pol i sad se bliže njenom završetku. Svaki panel isprintan je posebnim printerima kupljenim na Amazonu, a isprintane dijelove Sterling lijepi i omata karbonskim vlaknima.

Određeni dijelovi, kao što su retrovizori, motor ili svjetla, ne mogu se isprintati tako da ih je Sterling kupio. Njegov "Lambo" pogoni LS1 V8 motor iz Chevrolet Corvette iz 2003. godine, modificiran s dva turbopunjača.

Sterlingovo impresivno postignuće ukazuje na to da bi i autoindustrija mogla imati problema s piratstvom, poput glazbene i filmske, no kratkoročno je riječ o inspirativnoj priči o odlučnosti i inventivnosti koja je postala viralna na društvenim mrežama.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara