Forbes izbacio najmlađu samoostvarenu milijarderku s liste: "Služila se mrežom laži"

Forbes izbacio najmlađu samoostvarenu milijarderku s liste: "Služila se mrežom laži"
Foto: Instagram

POSLOVNI magazin Forbes maknuo je Kylie Jenner sa svoje liste milijardera i optužio njezinu obitelj da umjetno povećava vrijednost njezinog kozmetičkog brenda.

Iz Forbesa tvrde da je obitelj neobično puno napravila da prezentira svoju najmlađu članicu kao bogatiju nego što je. 

Jenner se oglasila na Twitteru, gdje kaže kako je riječ o "netočnim izjavama i neprovjerenim pretpostavkama". "Nikad nisam tražila neku titulu ili pokušala lagati na putu do nje", napisala je.

"Mogu nabrojati listu od 100 trenutno važnijih stvari nego fiksacija na to koliko novca imam", dodala je.

Taj potez poništava status koji je Forbes dodijelio Jenner 2019. godine, kad ju je proglasio samoostvarenom milijarderkom, prenosi BBC. Izraz "samoostvarena" izazvao je kontroverze, a kritičari su ga ismijali navodeći kako ona dolazi iz obitelji reality zvijezda Kardashian.

Forbes je status milijarderke pripisao Jenner zbog uspjeha njezinog kozmetičkog brenda, koji je osnovala 2015. godine, a koji čine Kylie Cosmetics i Kylie Skin. Jenner je lani oglasila da prodaje 51% udjela u kompaniji beauty gigantu Cotyju za 600 milijuna dolara.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kylie 🤍 (@kyliejenner) on

Forbes je rekao kako je obiteljski računovođa dostavio porezne prijave koje su sugerirale da je tvrtka ostvarila više od 300 milijuna dolara prodaje u 2016. godini, da bi publicisti sljedeće godine prijavili prodaju od 330 milijuna dolara.

No informacije koje je podijelio Coty, čijim dionicama se javno trguje, pokazale su kako je tvrtka Kylie Jenner "značajno manja i manje profitabilna nego što je niz godina navodila obitelj i medijske kuće, uključujući i Forbes", napisali su u poslovnom magazinu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kylie 🤍 (@kyliejenner) on

Izlaganje tvrtke Coty investitorima o poslu sugeriralo je kako je tvrtka u 2018. godini ostvarila samo 125 milijuna dolara od prodaje. "Ako je Kylie Cosmetics u 2018. godini ostvarila 125 milijuna dolara od prodaje, kako je mogla ostvariti 307 milijuna dolara u 2016. godini (kao što navode porezne prijave tvrtke) ili 330 milijuna dolara u 2017. godini?" pita se Forbes u članku koji je objavljen danas i odmah izazvao lavinu reakcija.

Bilo kako bilo, Kylie Jenner i dalje nema razloga za očajavanje. Forbes kaže kako je uprihodila 340 milijuna dolara od svog kozmetičkog brenda. Sad joj procjenjuju vrijednost na "nešto manje od 900 milijuna dolara".

Novinari Forbesa ranije su optuživali druge potencijalne milijardere da povećavaju svoje bogatstvo, uključujući američkog ministra trgovine Wilbura Rossa i predsjednika Donalda Trumpa.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara