Fotka curice koja u brdima Srbije gura oca u kolicima krije priču koja topi srca

Fotka curice koja u brdima Srbije gura oca u kolicima krije priču koja topi srca
Foto: Instagram

ADAM TATALOVIĆ, jedan od članova tima srpske košarkaške reprezentacije, sasvim je slučajno u brdskim predjelima Srbije naišao na prizor koji mu je slomio srce i pokrenuo u njemu želju da pomogne. Dok je obilazio manastire na tom području, Tatalović je ugledao djevojčicu kako uzbrdo gura invalidska kolica u kojima se nalazio njen otac.

"Automobili i kamioni jurili su pored njih, no njihova odlučnost i međusobna ljubav ovaj trenutak je učinila tako emotivnim... Stao sam čim sam ih ugledao i ponudio prijevoz, no otac je samo odmahnuo rukom. Vozio sam još pet kilometara i shvatio da u blizini nigdje nema sela pa sam se okrenuo i vratio. Ponovno sam pitao oca mogu li ih povesti, na što mi je on odgovorio da oni radije hodaju. To me ostavilo bez riječi. Volio bih da sam mogao učiniti nešto više i nadam se da ovo nije njihov svakodnevni život. Dio mene želi pronaći ovu obitelj i pomoći im. Odrastao sam u SAD-u, i kad vidim ovo shvaćam koliko sam blagoslovljen... Nadam se da to shvaćaju i svi koji ovo čitaju te da pružaju ruku pomoći onima kojima treba", napisao je Tatalović u opisu emotivne fotografije koja prikazuje kćer i oca u invalidskim kolicima.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Adam Tatalovich (@adamtatalovich) on

Njegova objava ipak je pokrenula stvari, točnije pravi val dobrote. 

Tri tjedna poslije, Tatalović je uspio stupiti u kontakt s ovom obitelji uz pomoć srpskih medija i humanitarne organizacije 28. jun. Posjetio je obitelj, poklonio ocu dres srpske košarkaške reprezentacije te pokrenuo dobrotvornu akciju za pomoć ovoj obitelji iz Studenice u središnjoj Srbiji.

Otac je, zahvaljujući Tataloviću i ostalim dobročiniteljima, dobio motorizirana invalidska kolica, a obitelj neke svakodnevne potrepštine. Trenutno se za njih skuplja i pomoć putem GoFund.me kampanje, a Tatalović se nada da će se skupiti sredstva da djevojčica dobije i svoju vlastitu spavaću sobu, koju trenutno nema. Cilj je bio sakupiti 5000 dolara, a trenutno je prikupljeno i više od toga.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Adam Tatalovich (@adamtatalovich) on

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara