FOTO 20 godina kasnije: Stvari koje sigurno niste znali o "Petom elementu"

FOTO 20 godina kasnije: Stvari koje sigurno niste znali o "Petom elementu"

Foto/Screenshot: YouTube/Instagram

PUBLICI je prvi put emitiran kultni film "Peti element" 7. svibnja 1997. godine na Cannes filmskom festivalu. Glavni glumci Bruce Willis, Milla Jovovich i Gary Oldman pod redateljskom palicom Luca Bessona snimili su film koji je brzo stekao mnogo obožavatelja.

U vrijeme snimanja bio je film s najvećim budžetom do tad snimljen izvan Hollywooda. S budžetom od 80 milijuna dolara, film je zaradio vrtoglavih 263 milijuna dolara te postao jedan od najvećih europskih filmskih projekata svih vremena, prenosi alltop10.

Dvadeset godina poslije još uvijek se priča o detaljima i nepoznatim činjenicama ovog filma, a mi donosimo neke od njih.

1. Milla Jovovich jedna je od 3000 žena koja se natjecala za ulogu Leeloo.

2. "Božanski jezik" smislio je Luc Besson, no proširila ga je sama Milla te su redatelj i glumica tijekom snimanja filma konstantno komunicirali na svom jeziku. Do kraja snimanja, dvojac se u potpunosti mogao sporazumijevati samo na tom jeziku.

3. Milla Jovovich i Luc Besson zaljubili su se tijekom snimanja, a kasnije i vjenčali. Luc je tijekom snimanja bio u vezi s Maiwenn, glumicom koja je glumila Divu.

4. Ime Dive Plava laguna u filmu, smislio je Besson kojeg je inspirirala Plava laguna u Poreču gdje je ljetovao. Većinu radnje smislio je još u ranom djetinjstvu jer navodno nije imao prijatelja pa mu je pisanje postalo utočište u to vrijeme.

5. Zanimljivo je i kako je Gary Oldman prihvatio ulogu u filmu prije nego što je uopće pročitao scenarij.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvadeset godina poslije, neki od filmske ekipe još uvijek izgledaju šarmantno.

Bruce Willis u filmu je glumio Korbena Dallasa. 

Milla Jovovich glumila je Leeloo.

Jean-Baptista Emanuela Zorga utjelovio je Gary Oldman.

 

Objavu dijeli Ctuckerworld (@christucker)

Chris Tucker glumio je Rubya Rhoda.

Divu Plavulagunu utjelovila je Maiwenn. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara