FOTO Kao da je besplatno: Hrvatice od šest ujutro čekale u redu zbog krpica koje koštaju i po 250 eura

FOTO Kao da je besplatno: Hrvatice od šest ujutro čekale u redu zbog krpica koje koštaju i po 250 eura

Foto: Luka Šangulin/Index

KAD JE riječ o dizajnerskim krpicama po "pristupačnim" cijenama, za Hrvatice nema krize. Takav zaključak može se izvući iz golemog reda koji se jutros oko devet sati mogao vidjeti ispred zagrebačkog Centra Cvjetni, gdje su žene strpljivo čekale kako bi se domogle neke krpice koju je dizajner Erdem Moralıoğlu kreirao za H&M.

Cijene daleko od prave sitnice. Kape i marame koštale su 35 eura, haljine od 120 do 300 eura, a kaputi po 200 eura. Je li se kupovalo za gotovinu ili na 12 rata ne znamo, no činjenica je da je taj dio dućana danas ispražnjen.

Nakon što su Erdemove kreacije prije dva dana razgrabile poznate Hrvatice, red je došao i na obične smrtnice.

Iako ovog puta nije bilo čupanja i preprodaje u samom dućanu kao kad se prodavala Balmainova kolekcija, ženama i ponekom muškarcu nije bio problem satima čekati u redu kako bi dobili samo deset minuta u dućanu tijekom kojih nisu smjeli uzeti više od jednog komada istog proizvoda. Kako su nam priznale neke dame iz reda, na Cvjetni trg stigle su već u šest sati kako bi prve ušle u trgovinu. Neke su pak do Zagreba potegnule čak iz Dubrovnika.

Ako ste mislili da su u 9 sati samo ušetale u dućan, prevarili ste se. U 8 je počelo dijeljenje narukvica u 14 različitih boja. Svaku boju dobilo je dvadeset ljudi, koji su potom u grupicama unutra ulazili na deset minuta. Između svake skupine postojala je pauza od još deset minuta.  

Ukratko, ako ste bili 31. u redu, u dućan ste ušli nakon još barem sat vremena čekanja. Nadamo se da se isplatilo.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara