FOTO Kao prava carica: Severina svoju novu ulogu najavila u Dolce&Gabbana haljini

FOTO Kao prava carica: Severina svoju novu ulogu najavila u Dolce&Gabbana haljini

Foto: FAH

OVOGODIŠNJI 12. po redu "Dani Dioklecijana" održat će se od 2. do 4. rujna, a ulogu carice Priske dobila je i prihvatila pjevačica Severina, koja je rekla u petak da je zbog toga ponosna i da će joj to biti velika čast.

Na konferenciji za novinare, na kojoj je najavljen program Dana Dioklecijana, Severina je rekla da prati tu manifestaciju godinama i da se uvijek potajno nadala da će jednom biti carica. "Ponosna sam i velika mi je čast i zadovoljstvo biti carica", kazala je.

Na konferenciju je došla u Dolce&Gabbana haljini, noseći u ruci torbicu istih dizajnera, dok je na nogama nosila štikle s potpisom Gianvita Rossija.

Direktorica Turističke zajednice Grada Splita Alijana Vukšić je rekla kako su tu manifestaciju ove godine s kolovoza prebacili na rujan da bi gostima koji u Split dolaze poslije glavne sezone pružili zabavan sadržaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Program će se održavati u Muzeju grada Splita, Teniskom klubu Split, na Rivi, Peristilu, Pjaci, u Podrumima i na Antičkom sajmu na Rivi, kazala je Marijana Pivalica iz gradske Turističke zajednice.

Počet će u petak, 2. rujna ujutro predavanjem na temu "Turističke valorizacije rimske spomeničke baštine", poslijepodne se otvara međunarodni teniski turnir parova, na Pjaci se nastavlja dječjim igrokazom. U večernjim satima će se ispred Podruma postrojiti povorka s kočijom, u kojoj će biti Severina i car Dioklecijan, kojeg i ove godine utjelovljuje glumac Robert Kurbaša. Povorka će proći Rivom i Marmontovom do Zlatnih vrata. Na Peristilu će se u 20 sati prezentirati rimska hrana, potom će "Dani Dioklecijana" biti svečano otvoreni i slijedi glazbeno-scenski nastup banda Sunnysidersa i njihovog gosta Fon Biskicha.

U subotu je programom predviđen nastup plesnih skupina na Rivi, bogat dječji programom na Peristilu, te Antički sajam na Rivi.

U nedjelja, 4. rujna, na Rivi je glazbeni program, na Peristilu Carska modna revija "Putovanje toge kroz stoljeća", a na Pjaci program za djecu "Teatar cara Dioklecijana". Dani Dioklecijana završavaju uručivanjem nagrada pobjednicima turnira "Dioklecijanov kup", navečer u Teniskom klubu Split. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara