FOTO Završeni 450. mostarski skokovi: Upoznajte zgodnog Mostarca koji je pobijedio 10. put

FOTO Završeni 450. mostarski skokovi: Upoznajte zgodnog Mostarca koji je pobijedio 10. put

Foto: Facebook

VEĆ 450. godina najodvažniji Mostarci skaču sa Starog mosta u Mostaru u hladnu Neretvu, a zanimljiva manifestacija svake godine privlači sve više i više posjetitelja koji uživaju u fantastičnim prizorima. 

Mostarska "lasta", kategorija skokova na glavu s raširenim rukama, najzahtjevnija je u čitavom natjecanju i upravo ocjene "laste" su presudne za pobjedu na ovom adrenalinskom spektaklu, koji već četiri i pol stoljeća traje i spaja naoko razdvojeni Mostar.

Lorens Listo ovogodišnji je pobjednik Skokova, a zgodnom Mostarcu je ovo već deseta titula. Za Index je rekao kako je presretan i kako je konkurencija ove godine bila jača nego ikada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Skočio sam slomljenog prsta i upravo ste me zatekli kod doktora", rekao nam je Listo i dodao kako je prst slomio već u prvoj seriji skokova, ali nije odustao od natjecanja i "lastu" je skočio gotovo bez greške, s odličnim ocjenama.  37-godišnji Mostarac priprema se za skokove tijekom čitave godine, a u Mostaru je jako popularan među mladim skakačima, a nježniji spol često priznaje da skokove gledaju isključivo radi Liste. 

25 godina nakon rata u Mostaru grad je podijeljen rijekom Neretvom, a Listo je optimistično rekao kako i skokovi pokazuju kako Stari most u Mostaru ipak spaja, a ne razdvaja bošnjački od hrvatskog dijela grada.

"Granice su samo u glavama, ne postoje dvije strane u Mostaru i u to moramo vjerovati. Mostarce još uvijek spaja ljubav i ja sam iznimno ponosan na sve moje Mostarce i doista je nebitno kako se koji zove", rekao je Listo za Index nakon jubilarne 10. pobjede.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara