FOTO Životi djece diktatora i oligarha čista su perverzija s novcem

FOTO Životi djece diktatora i oligarha čista su perverzija s novcem
Foto: Instagram

KAD NETKO spomene Kazahstan, vjerojatno vam prvo na pamet padne Borat i ono otužno selo s baračicama u kojem je snimao sad već legendarnu komediju. No sudeći po fotografijama koje na društvenim mrežama objavljuju bogati Kazahstanci, situacija u toj zemlji nije baš tako očajna kao što ostatak svijeta misli nakon Borata.

Bogati nasljednici ove države u centralnoj Aziji hvale se bijesnim automobilima, dizajnerskim krpicama i luksuzom u kojem odrastaju

Iako se ovu regiju ne povezuje s luksuzom, knjiga "The Silk Roads" otkriva da postoje oni koji žive u nemjerljivom bogatstvu. Jedna od anegdota koje se mogu naći u knjizi ona je o financijskom savjetniku moćnog oligarha koji je njegovom četverogodišnjem nećaku kupio vilu od 40 milijuna kuna.

Privilegirani pojedinci s Instagram profila Rich Kazakh Kids izgledaju premlado da bi uopće imali vozačku dozvolu, no to ih ne sprječava da poziraju za volanom bijesnih automobila poput Lamborghinija ili Ferrarija. Na profilu se redovito pojavljuje 20-godišnji Dimash Adilet, za kojeg nije poznato otkud mu tolika lova, no on sebe opisuje kao "uzor s članstvom u Mensi". Na Instagramu ga prati 700.000 ljudi.

"Ništa ne može zaustaviti čovjeka s ispravnim mentalnim stavom u postizanju njegovih ciljeva. Ništa na svijetu ne može pomoći čovjeku s pogrešnim stavom", poručuje dok sjedi na Porscheu.

Većina bogate mlađarije svoje profile na društvenim mrežama drži zaključanima te rijetko otkrivaju otkud uopće njihovim obiteljima novac.

Ipak, postojali su oni koji su se otvoreno hvalili svojim imetkom. Jedna od njih je Gulnara Karimova, modna dizajnerica i kći uzbekistanskog diktatora Islama Karamova, koja je nestala iz javnosti 2014. godine. 

 

Objavu dijeli Dimash Adilet (@dimashadilet)

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara