Fratra iz Čapljine ljute mjere zaštite: Posvećena ruka svećenika ima svoju ulogu

Fratra iz Čapljine ljute mjere zaštite: Posvećena ruka svećenika ima svoju ulogu
Screenshot: Facebook

FRA BOŽE RADOŠ iz župe u Čapljini, koji je vjerojatnije aktivniji na Facebooku nego u crkvi, ima novo poslanje - ovog puta o koronavirusu. Njegovo videoobraćanje dosad je pregledano 43.000 puta, a podijelilo ga je 400 ljudi.

Ako vas zanima samo glavna poruka poslanja, ona glasi da iza koronavirusa stoji demon. A tko drugi?

"Možete vidjeti svakim danom kako demon postaje sve drskiji i sve otvorenije napada katoličanstvo i katoličanstvo, napada Crkvu i vjernike u Isusa Krista. Najbolji primjer je to što sinoć mediji vele da je koronavirus nastao u nekoj kršćanskoj sekti koja je u Indiji. Zamislite drskosti te đavolje gluposti. Kao da ti ljudi tamo, ne ulazeći u neke dubinske stavove, kao da oni imaju laboratorije u kojima su proizveli taj virus. Ne čini to demon bez veze preko svojih medija i demona novinara, jer treba napasti kršćanstvo, treba napasti Isusa, uvijek je on bio glavni cilj", započeo je Radoš.

Tu je napao biskupa.

"Onda najgluplje što može biti je kada jedan biskup, koji je svoju doktorsku disertaciju napisao tako da je jedan ugledni doktor za nju rekao da i dite u osnovnoj školi može bolje od njega sastaviti, odluči da bi se kao zaštita od koronavirusa trebalo izbaciti blagoslovljenu vodu iz kamenica. Svatko zna da voda čisti i da sebi ne sadržava nikakve viruse, ni obična, a kamoli blagoslovljena. Ali demonu smeta blagoslovljena voda jer ona je moćno sredstvo protiv demona i njegovih moći, pa i protiv moći koronavirusa", uvjeren je fratar.

Ističe da demonu smetaju i posvećene hostije i pričest. 

"I onda dodir hostije na ruku, da ne bude ono kako treba, na jezik, kako smo učili jer posvećena svećenička ruka ipak ima svoju ulogu. Vele da trebamo rukavice staviti na ruke svećeniku kako bi pričešćivao, kako bi ismijali i svećenika i posvećene svećeničke ruke i boga i viru i sve one svetinje koje su vrijedile sve do danas. Danas u crkvi imamo biskupe i svećenike koje su duše đavlu dali i rade za njega, a đavao ih obilato nagrađuje položajima, moći, imanjem...", napominje.

Demon je postao drzak, no nije jak jer se boji svih koji Isusa u srcu iskreno ljube, dodaje Radoš.

"Demon je glup, a još je više glup ako misli da su Božja djeca glupa, Božja djeca će uvijek surađivati s Božjim duhom", poručio je.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara