Svi su muškarci isti! Sve su žene iste!

Svi su muškarci isti! Sve su žene iste!

Ilustracija: Mihaela Krstić/Index

U svakodnevnon govoru koristimo hrpu fraza koje su nerijetko glavni uzrok nesporazuma u međuljudskin odnosima. Da se to i vama ne bi dogodilo, dajemo sažeti prikaz najčešće upotrebljavanih izraza (s objašnjenjima šta znače i kad se koriste).
 
Bit će sve u redu - tu izreku koristite samo onda kad nema nikakve nade u boljitak. Ako živite bilo di u Hrvatskoj, kad uvjeravate kreditne dužnike da će in banka vratit pare, ako ste po zanimanju doktor...

Viruj u sebe - roditelji vas nisu odgajali u tom pravcu, pa to nadoknađujete self-help knjigama. Uspjeh se nudi u 200 stranica i isto toliko godina dok pročitano ne usvojite.  Između vjere u sebe i vjere u Boga, odlučujete se za Boga. Realnije je.

Volin te - kompleksna izjava odaslana isključivo ka povratnica. Triba je čitat s razumijevanjen: ne znan šta bi bez tebe, ko će počinjat ispočetka s nekin drugin, nadan se da me voliš, voliš li me? Treba odgovorit iston rečenicon, a prihvatljiv odgovor je -I ja tebe! Neprihvatljivi odgovori su Fala! Stvarno? ili bilo šta drugo osim navedenog.

Votafak - osoba se pravi Englez, što je kudikamo lakše negoli se služit materinjin jezikon. To odaje mladu ličnost koja urbanošću podrazumijeva svako postojanje semafora u mistu boravka. Nezavršeni studij se nadoknađuje podštapalicama i slengovima iz stranih zemalja te podsmjehivanjen svemu šta se ne razumi. A toga je poprilično. Ono, mislin, stvarno.

Plavuše su glupače - ne zna se zašto je to najrasprostranjenije uvjerenje kad svak zna barem jednu koja nije. U svakom većem gradu postoje najmanje tri pametne plavuše, samo triba bit uporan i tražit.

Nisan spreman/spremna za vezu - ako to reče muškarac, znači da bi još malo jebava okolo.  Ako to reče žena, ne znači da bi nužno jebavala uokolo, možda joj se samo ne da kuvat, peglat i okrćat svekrvu u krevetu.

Budi ono šta jesi - danguba i klendupina, sklona fobijama i alkoholu. S obziron da za promjenu nemate volje ni snage, odgovara van svaka rečenica koju pročitate na bocama vode, jumbo plakatima ili naslovnin stranicama ženskih magazina.

Drago mi je (da smo se upoznali) - A-haa, to je ta kretenuša o kojoj van je prijateljica pričala! Srdačno joj pružite ruku. Sad kad ste povezali lik s djelima lakše ćete pratit najnovije tračeve vezane za nju. Ne zavaravajte se da je samo vama drago. Ona, stiskajući van ruku,  misli isto.

Ja te ne zaslužujen -kad žena čuje tu rečenicu, sritna je da ste napokon spoznali svoju i njenu vrijednost. Muškarac ton rečenicon govori: Nisi bogznašta u krevetu. Sve šta skuvaš je nejestivo. Dojadila si mi. Među nama je gotovo. Zaslužujen nešto bolje.

Možemo bit prijatelji - nakon prekida veze logično je da ste prijatelji. To je kategorija koja nastupi kad se nema šta seksualnije.

Jedino san tebe volila - iako osoba možda nema ni dvadesetak godina, ozbiljno je načeta demencijon. Srićon, postoje mobiteli sa 16 GB memorije pa su svi koje je volila, a ne sića ih se, vjerojatno u imeniku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako je Bog tio - zašto je Bog tio da vi slomijete nogu nejasno je svima osin onome ko vas tješi. Ali Bog će dat zdravlja pa će van to proć.

Nije stvar u tebi nego u meni -ako van to kaže žena, istina je. Nije stvar u vama nego je nečija stvar u njoj kad vi niste tu.

Nikad mi nije bilo ovako - bilo je bolje, naravno. Ne želi vas povridit jer vozite Mercedes, a kompliment služi ka poticaj da se još više trudite. Potrudite se kupit kabriolet!

Svi su muškarci isti!/Sve su žene iste! - obično se nađu isti i ista pa žive nesritno dok ih smrt ili kogod treći ne rastavi. Isti i iste se nikad ne mogu iskreno zavolit i lakše podnose kad ih od nekog rastavi smrt negoli život.

Nije mi ništa! -ništa je uvik neizgovoreno nešto. Ako ne pogodite, ona se može durit do kraja dana, miseca, godine, života. Ako pogodite, znači da znate da ste krivi i durit će se do kraja dana, miseca, godine, života.

Boli me glava! - ako van žena ne leži prostrta na kauču i ako nije u zamračenoj sobi te može govorit, bol nije tolika da ne bi mogla ležat makar u misionarskoj pozi.

Ti si mi drugi - nema sumnje da žena govori istinu. Samo je jedan prvi,  svi ostali su oni drugi.

To mi je prijateljica - kad muškarac tako predstavi ženu s kojon ga zateknete znači da je još ne kreše, ali bi. Pričekajte još koji dan pa onda napravite scenu. Bit ćete u pravu.

U moje vrime je... -alternativa ovoj rečenici je nekoć davno, ali naš čovik preferira bajke s osobnin štihon. Dakle, u moje vrime je...zemlja bila okruglija, pička vlažnija, dica pristojnija, kurac tvrđi, teve program zanimljiviji, posal stalan...dalje se ne more izdurat slušat jer se sve svodi na prošlo svršeno vrime za koje pripovjedač priželjkuje da je glagol u trajanju.

Kako si?- ja nisan najboje, što i tebi želin. 

Zdrava hrana - sve šta košta od 150kuna naviše, a nema okusa ili je bljutavo. Ako ste u nedoumici jel hrana zdrava ili ne, otkrit ćemo van mali trik kako pripoznat namirnice zdravog porijekla. Hrana je definitivno zdrava ako imenon podsjeća na Šije-šete. Kaju- Gođi, moj! Tofu-Čia, moj!

Nadamo se da vam je ovaj popis bio koristan. Ako ne, tako je bog tio.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara