Frizer Mario postao svjetski hit nakon što je klijentu na glavu "istetovirao" portret Kima Jonga Una

Frizer Mario postao svjetski hit nakon što je klijentu na glavu "istetovirao" portret Kima Jonga Una

Screenshot: Facebook

FRIZER iz Novog Sada nedavno je dospio na međunarodne naslovnice, nakon što je klijentu na glavi napravio detaljni portret Kima Jonga Una.

Taj portret tek je jedan od posljednjih njegovih radova, no proširio se društvenim mrežama te je uspio privući pažnju svjetskih medija kao što su Huffington Post, Unilad, Oddity Central...

33-godišnji Mario Hvala tvrdi da je takve tetovaže počeo raditi prije osam godina, kad je boravio u Sloveniji. Klijent ga je pitao da mu napravi dvije ravne crte na glavi, no Mario je predložio nešto smjelije i radikalnije - pa je tip doma odšetao s dizajnom tarantule na glavi.

Inspiriran uspjehom prvog pokušaja, Mario je nastavio "brusiti" svoj zanat, a po povratku u Srbiju, prije četiri godine, brzo je izgradio reputaciju. Danas živi u Novom Sadu, gdje je poznat po svom zanatu, a njegovi radovi sad postaju hit i na internetu. Uključuju portrete Nikole Tesle, Novaka Đokovića, Aleksandra Vučića...

U intervjuu za Tattoo Club Srbija, Mario kaže kako mu treba od 3-5 sati za portret, a koristi škarice i britve, no vrijeme troši i na sam dizajn, ali i traženje idealnog mjesta na glavi klijenta.

S obzirom na to da prosječno kosa raste otprilike 1,5 cm mjesečno, Mario kaže kako njegov dizajn počinje gubiti definiciju za 8 do 10 dana. No, to ne sprečava ljude da plate 120 eura za detaljni portret.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara