Gađali je kamenjem kod škole: "Vikali su da ja to ne osjetim jer me salo štiti"

Gađali je kamenjem kod škole: "Vikali su da ja to ne osjetim jer me salo štiti"
Foto: RTL

SARA SITARIĆ ima 18 godina i najmlađa je kandidatkinja showa "Život na vagi". Dolazi iz Ladimirevaca, a po zanimanju je ekološka tehničarka. 

Iako tek punoljetna, već godinama volontira u Crvenom križu, bavi se glumom u slobodno vrijeme, a jednoga dana želi pomagati pretiloj djeci. Ovo posljednje, priznaje, zna da neće moći dok ne smršavi i to joj je bio jedan od razloga prijave u show.

"Ne želim živjeti u strahu. Ideš u kino – strah hoćeš li stati u sjedalo, ideš na more – strah te što drugi misle dok te gledaju, ideš u izlazak – minimalno četiri osobe ti se rugaju i pogrdno te nazivaju", otkrila je Sara koja želi promjenu, ali se ne može sama pokrenuti. 

I ne samo to, Saru su s 15 godina pri izlasku iz škole gađali kamenjem.

"Vikali su: 'Pa ti to ni ne osjetiš, salo te štiti'", prisjeća se Sara mučnog razdoblja dodajući da se riječi duboko urežu i da i zato treba pomoć.

"Bila sam pala u tešku depresiju i tri godine takva išla u školu slušajući izrugivanja…", ispričala je Sara, koja do sada nije imala dečka.

Često je, kaže, pomislila da je i teret svojoj obitelji i prijateljima. Kada je osvijestila da prvo treba pomoći sebi jer ne želi ostati sama, shvatila je da mora promijeniti životne navike, a budući da je do sada pokušavala na razne načine i nije joj uspijevalo, odlučila je prijaviti se u show.

Sara volontira u Crvenom križu već pet godina, ali ne može sudjelovati na natjecanjima za odrasle jer ne stane u uniformu. Ipak, odabrana je kao predstavnica Hrvatske u kampovima Crvenog križa, a i voditeljica je u jednom nacionalnom kampu Crvenog križa te motivatorica ekipe prve pomoći. 18-godišnja Sara voljela bi, kao što to rade i njezini vršnjaci, voziti bicikl, ići na klizanje, preskakati ograde i ako treba, kaže, trčati za autobusom.

"Debljina me sputala u druženjima, školi, psihičkom zdravlju, samopouzdanju. Želim sebi dati šansu i želim znati da sam učinila najviše što sam mogla pa onda živjeti punim plućima i imati život'', zaključila je Sara koju će gledatelji gledati zajedno s 15-ero ostalih kandidata od ove subote 19. listopada, od 20 sati, na RTL-u.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara