Gay pingvini prekinuli vezu: Pedro odlučio pariti se sa ženkom

Foto: Ilustracija

POZNATI homoseksualni par pingvina iz Zoološkog vrta u Torontu prekinuo je svoju romansu koja je zabavljala brojne posjetitelje. Buddy i Pedro već su dugo atrakcija ZOO-a, no jedan je pingvin odlučio "promijeniti tabor" nakon što su ga razdvojili od partnera i ponudili mu ženku. Pedro se poželio pariti sa ženkom, ali mu to za sada još nije uspjelo. Promjena u njegovom ponašanju razveselila je zaposlenike ZOO-a jer su pingvini ugrožena vrsta pa se ljudi koji o njima brinu nadaju da će Pedro uspjeti produžiti vrstu.

Pedro i Buddy napravili su zajedničko gnijezdo čim su stigli u kanadski ZOO prije otprilike godinu dana. Kustos Tom Mason njihovu vezu opisuje kao socijalnu, a ne seksualnu. 21-godišnji Buddy je prije Pedra imao partnericu deset godina i s njom je na svijet donio mladunce prije no što je uginula. Mlađi, desetogodišnji Pedro za sada još nema potomaka. Njihov prekid nije iznenadio stručnjake, koji tvrde da bi se ptice u drugačijem, prirodnom okruženju ionako sparile s drugim spolom.

Priča o zanimljivom paru iz ZOO-a u Torontu već neko vrijeme puni medijski prostor i daje materijala za šale. Komičar Jimmy Kimmel je u jednom svom showu pingvinsku priču nazvao "Brokeback ledenjakom" te je ustvrdio kako je gay pingvinski par viđen na koncertu Lady Gage, vatrene zagovarateljice prava istospolnih parova.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara