Girls Aloud na prvom mjestu britanske božićne top-liste, Elton John četvrti

IZGLEDA da je ženski ´girl power´ grlatiji od muških vokala barem što se tiče ovogodišnje britanske božićne topliste, na kojoj vodi ženska popgrupa Girls Aloud, najnovija izmišljotina britanske televizije.

Sa svojim prvim singlom ´Sound of the Underground´, Girls Aloud su se popele ravno na prvo mjesto, ostavljajući svoje muške suparnike One True Voice na drugom mjestu, izvijestila je tvrtka koja prati službene britanske top-liste.

Oba benda nastala su u TV emisiji ´Pop Stars: The Rivals´, koju britanske novine kritiziraju zbog nestanka rock-grupa.

Utrka za prvo mjesto top-liste za Božić uvijek je atraktivna iako glazbeni kritičari upitnim smatraju uspjeh melodija koje nastaju u blagdanskom razdoblju.

Prije dvije godine pobijedila je pjesma ´Can We Fix It´, tema iz televizijskog crtića za djecu ´Bob the Builder´.

Ove godine u konkurenciji su bili još jedan TV pop-projekt, transilvanijske blizankinje Cheeky Girls, koje su pale na treće mjesto s pjesmom ´Cheeky Song (Touch My Bum)´. Član žirija audicije za ´Pop Stars´ na jednoj je audiciji njih dvije proglasio ´najgorim izvođačicama svih vremena´.

Elton John i dječački bend Blue pali su s prvog na četvrto mjesto s baladom ´Sorry seems to be the Hardest Word´.

Nove pjesme na listi su ´You´re a Superstar´ grupe Love Inc (na broju sedam) i ´Sk8er Boi´ Avril Lavigne na broju devet.

Eminem je s pjesmom ´Lose Yourself´ pao s trećeg na peto mjesto, a Daniel Bedingfield s ´If You´re Not the One´ s četvrtog na šesto. Na osmom mjestu i dalje su Las Ketchup i ´The Ketchup Song´.

Prošlogodišnji ´kralj božićne top-liste´ Robbie Williams (s Nicole Kidman i ´Somethin´ Stupid´) zaključuje ovogodišnji ´Top 10´.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara