Gjuro2 slavi 15 godina postojanja

Slavlje koje će trajati cijeli tjedan počinje u srijedu, kad će na RnB Confusion partyu (powered by Index) najboljom rnb glazbom okupljene zabavljati DJ Oli Dobolli te DJ Zrna, a posjetitelje očekuje i slavljenički pjenušac te, nedvojbeno, prava slavljenička atmosfera.

Slavlje se nastavlja već dan poslije, u četvrtak, kad će u Gjuri2 zapjevati Songkillers. U petak, 26. siječnja, na rasporedu je Fetish Glam Night, uz obaveznu fetish odjeću, a dame s najvišim potpeticama očekuju vrijedne nagrade. Slavlje ove velike obljetnice završava u subotu Members Birthday partyem s DJ Carlom kao glavnim zabavljačem.

DJ Zrna, jedan od glavnih aktera RnB Confusiona srijedom, sastavio je listu od 20 najizvođenijih i najomiljenijih hitova u Gjuri2. Prvo mjesto zauzeli su Akon i Snoop Dogg s pjesmom "I Wanna Love You", a slijedi ih Fergie i stvar "Here I Come". Na trećem mjestu su Ludacris i Mary J Blige s "Runaway Love", a na listi su se našli mnogi drugi izvođači, kao što su Beyonce, Kelis, Diddy i Justin Timberlake.

Povodom 15 godina postojanja omiljenog zagrebačkog okupljališta donosimo vam kratak pregled povijesti kluba koji je preživio sve trendove i stilove te i danas slovi kao jedno od najrelevantnijih okupljališta u gradu.

Prostor u kojem se danas nalazi Gjuro2 nekad je bila popularna gostionica i prenoćište, a s radom je počela 1927. godine. Današnji izgled zgrada je dobila 1934., a nakon Drugog svjetskog rata prostor je pretvoren u kuhinju menze gdje se, između ostalog, kiselio kupus. Godine 1980. pokrenuta je inicijativa da se podrum pretvori u omladinski klub, a entuzijastima su bile potrebne četiri godine žestokog angažmana da bi se napokon, 1984. godine, otvorio i počeo konkurirati na tada bogatoj klupskoj sceni Zagreba.

Klub je u toj fazi ugostio mnoga legendarna imena, kao što su Psihomodo Pop, Film, Daleka Obala, Lačni Franz, Ekatarina Velika i mnogi drugi. Godine 1989. počela je opsežna, jednogodišnja rekonstrukcija kluba, a godinu dana nakon stvoren je programski tim koji je za zadatak imao pretvoriti prostor u vodeću klupsku atrakciju. To im je i uspjelo, te je Gjuro ponovno otvoren prvim cabaret programom u samostalnoj Hrvatskoj, a otad je domaćin brojnim promocijama, koncertima i performansima koji su postali neizostavni dio kulturne mape Zagreba.

Gjuro2 nije klasičan disko klub, to je svojevrsna multimedijalna scena koja za ciljanu publiku ima mlade i znatiželjne ljude zainteresirane za knjigu, kazalište, likovnu i glazbenu umjetnost, i to na najvišem sadržajnom nivou. Klub se obnavlja svake dvije do tri godine kako bi i izgledom pratio želje i ukus vremena.

Nakon uspješnih prvih 15 godina postojanja, klub Gjuro2 najavljuje mnoge ambiciozne i hvale vrijedne projekte za koje je sigurno da će i dalje plijeniti pozornost urbane publike. DO YOU GJURO?

D.K.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara