Glazbenu legendu Boba Dylana glumit će žena

ZASAD nepoznata glumica utjelovit će lik poznatog glazbenika i tekstopisca Boba Dylana u razdoblju njegove najveće popularnosti sredinom 60ih godina prošloga stoljeća.

Ta je neobična uloga jedan od sedam dijelova ekranizacije Dylanove karijere, koja traje pet desetljeća, a u njoj će ga glumiti više glumaca, uključujući navodno i jednog 11-godišnjeg crnca, javlja ovih dana BBC.

Film režira Todd Haynes u čijem je filmu ´Far From Heaven´ Julianne Moore ove godine zaslužila nominaciju za Oscara.

Haynes ističe da mu je namjera prikazati višeslojnost Dylanova karaktera.

´Bob Dylan je netko tko nastavlja odbacivati različite osobe koje je utjelovljavao kroz godine. On nastavlja dalje istodobno se odbacujući, pa je moja ideja načiniti film o više karaktera koji će istodobno pričati svoju priču´, kaže Haynes.

Pritom dodaje da nijedan od glumaca neće predstavljati ´konačnog Dylana´.

´U razdoblju kad je najbolje izgledao glumit će ga žena´, također napominje redatelj koji je navodno razvio blisko prijateljstvo s Dylanom i dobio zasad jedinstvenu mogućnost uvida u zbirku cjelokupnog njegovog stvaralaštva u kojemu je sadržano na stotine pjesama.

U filmu će Dylanov život biti praćen od njegova dječaštva u židovskoj obitelji srednje klase koje je proveo na američkom Srednjem zapadu do konačnoga uspona prema legendi rocka čiji su tekstovi uspoređivani s onima velikih pjesnika.

Sam je Dylan već u dva navrata bio uključen u snimanje filmova o svojem životu. Najprije je to bilo u dokumentarcu koji je zabilježio njegovu englesku turneju iz 1965. Desetljeće kasnije on je sam režirao četverosatni film ´Renaldo i Clara´ u kojemu su kombinirani improvizirana gluma i živi snimci s različitih koncerata na kojima je nastupao sa svojim sastavom.

Nastupit će i u skorašnjem filmu ´Masked and Anonymous´ u ulozi pjevača u poznijoj dobi čija je karijera u padu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara