Gledatelje šokirala vijest da se gasi Crno-bijeli svijet, doznajemo što se zbiva

Gledatelje šokirala vijest da se gasi Crno-bijeli svijet, doznajemo što se zbiva
Foto: Press

NAKON što je emitirana posljednja epizoda treće sezone hvaljene serije Crno-bijeli svijet, glumac Slavko Sobin šokirao je njene gledatelje objavom da se serija skida s programa. 

"Žungule, frajeru, hvala ti na svemu. Večeras se opraštamo od CBS-a, nije do nas, mi bismo snimali zauvijek. Za objašnjenje i pitanja zašto ne, slobodno pišite na komunikacije@hrt.hr jer na kraju krajeva od vaše love se radi program. A ja bih samo zahvalio svima što ste nas pratili, voljeli i dali nam vjetar u leđa. Ogromni zagrljaj šaljem mojoj CBS obitelji, a pri tom ne mislim samo na ekipu nego na stvarno sve vas. Mama, prestani plakati", napisao je glumac.

Njegova objava izazvala je niz razočaranih komentara: "Sve što valja kod nas ne potraje... Daleko naša najbolja serija...", "Znači ljudi vrijeme je da zatrpamo HRT mailovima", i "Hrt je totalno negledan i onda ukinu ovo što je privuklo ljude, ali valjda će biti još sezona".

Poslušali smo Sobina i javili se HRT-u kako bismo doznali kakva je sudbina serije.

"Riječ je o seriji iz vanjske produkcije koju je za potrebe Hrvatske radiotelevizije (HRT) snimila produkcijska kuća Interfilm sukladno članku 11. Zakona o HRT-u prema kojem je javni servis dužan najmanje 15 posto svog godišnjeg budžeta utrošiti na nabavu djela vanjske produkcije. Jučer, 25. ožujka, emitirana je posljednja epizoda treće sezone serije 'Crno-bijeli svijet' te napominjemo kako nije bila riječ o odluci da se serija više neće snimati, već se radi o redovnom završetku treće sezone, što je HRT cijelo vrijeme vrlo jasno i naglašavao. HRT je dana 15. ožujka objavio javni poziv za nabavu programa od neovisnih proizvođača audiovizualnih djela koji je otvoren do 15. travnja. Prema tome, postoji mogućnost da se serija nastavi", stoji u odgovoru koji su s HRT-a poslali Indexu.

Ljubitelji domaćih serija već bi idućeg ponedjeljka mogli doći na svoje, osim ako im baš ništa ne može zamijeniti Crno-bijeli svijet.

"U terminu 'Crno-bijelog svijeta' ponedjeljkom u 21 sat na HTV1 od idućeg tjedna ide domaća dramska serija u tri nastavaka "Snivaj, zlato moje" Nevena Hitreca", najavili su s HRT-a.

Serija Crno-bijeli svijet je u prethodne dvije sezone osvojila nekoliko nagrada, između ostalih Nagradu hrvatskoga glumišta za najbolje redateljsko TV ostvarenje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara