Gledatelji glasuju za 10 najboljih britanskih humorističnih serija

Gledatelji glasuju za 10 najboljih britanskih humorističnih serija
GLEDATELJI televizijske kuće BBC počeli su sastavljati popis deset najboljih humorističnih serija, među kojima su "Falični pansion" i "Mućke".

Još su predloženi "Crna guja", "Dads Army", "Jednom nogom u grobu", "Open All Hours", "Porridge", "The Good Life", "The Vicar od Dibley" i "Da, ministre".

Britanska publika već je glasovanjem odlučila kojih je pedeset humorističnih tv serija bilo najbolje. Ti su rezultati objavljeni proteklog vikenda, slučajnim redoslijedom, javlja u utorak BBC.

Voditelj BBC-eve emisije Jonathan Ross kaže: "Da bismo dobili deset najboljih, prosijavamo pijesak komedija da nam ostane deset grumena čistoga zlata".

Zasad vodi "Falični pansion" s Johnom Cleesom u glavnoj ulozi disfunkcionalnoga vlasnika hotela iz Torquaya, a slijede "Mućke" s Davidom Jasonom i Nicholasom Lyndhurstom kao braćom Trotter.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glasnogovornik kladioničarske kuće Ladbrokes Warren Lush kaže: "Mi smo mislili da će glavni favorit biti "Mućke", ali zasad vodi "Falični pansion".

"Pitamo se je li klasik Johna Sullivana izgubio sjaj - najnovija božićna epizoda mnoge je razočarala".

BBC je pokrenuo glasovanje u kolovozu prošle godine, a ljudi su glasovali o najdražoj humorističnoj seriji s popisa od stotinu, a mogli su dodati i vlastiti prijedlog ako ga nije bilo na popisu.

Svake subote u 21 sat na programu BBC Two ići će "najbolja britanska humoristična tv serija", a pobjednik glasovanja bit će na kraju serije emisija objavljen uživo.

Jane Root s BBC Two kaže da popis pokriva "pravi raspon emisija iz različih razdoblja" i dodaje da "britanskoj komediji služi na čast što je konkurencija tako jaka".
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara