Gole kaubojke na Times Squareu konkurencija Golom kauboju

Tekst: I.M.
Foto: JLP

POZNATI "Goli kauboj" sa njujorškog Times Squarea, Robert Burck, dobio je konkurenciju u obliku "Golih kaubojki", Sandy Kane i Louise Holmlund. No, Times Square čini se nije dovoljno velik za sve, pa je Burck odlučio tužiti komičarku i bivšu striptizetu Kane jer "krade njegov zaštitni znak".

Burck je Kane uputio pismo u kojem joj prijeti da će od nje tražiti 150.000 dolara odštete. "Vaše `Gole kaubojke` su identične `Golom kauboju` i to je očito krađa mog zaštitnog znaka", naveo je Burck te poručio Kane da ili prestane zarađivati na njegovom zaštitnom znaku ili potpiše ugovor o korištenju franšize "Goli kauboj", prema kojem bi morala platiti 5.000 dolara godišnje ili 500 dolara mjesečno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako planira na tome zarađivati, morat će platiti", odlučan je Burck, a njegov je menadžer Todd Rubenstein pojasnio kako drugu "Golu kaubojku" Louisu Holmlund ne tuže jer je ona ranije potpisala ugovor o korištenju franšize.

Kane, pravim imenom Sandra Brodsky, kaže kako joj nije jasno zašto bi morala išta platiti Burcku: "Gola sam godinama. Znate koliko zarađujem? Dva dolara po fotografiji. Ne prodajem ništa".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara