Gole u sedlu: Pedeset prsatih cura jahalo konje ulicama Londona

PEDESET golih djevojaka iz organizacije World Rights Women na konjima su prodefilirale londonskim Hide Parkom kako bi najavile romantičnu komediju "Lady Godiva" i na taj način prikupile novac za Centar za liječenje raka "Maggie". Mnoge te djevojke su se odlučile na ovaj potez samo zbog 21-godišnje redateljice filma Vicky Jewson.

Naime, za svaku jahačicu Vicky je donirala pet funti za udrugu "Maggie", a cijela je povorka osmišljena po uzoru na legendu koja kaže kako je Lady Godiva, odnosno Godgifu, bila mitološka anglosaksonska plemkinja koja je u jedanaestom stoljeću gola projahala ulicama engleskog Coventryja zaogrnuta samo svojom dugom zlatnom kosom.

Voajerizam kao pojam potječe upravo iz ove legende

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To je učinila jer je njezin suprug i grof Mercije, Leofric III., narodu nametnuo velike poreze što je naljutilo podanike koji su zamolili Godivu da im pomogne. Lijepa ga je plemkinja dugo molila dok grof nije popustio i rekao kako će ukinuti poreze ako gola na konju projaše gradom Coventryem. Ona je to učinila, grof je održao obećanje i ukinuo poreze. Upravo iz tog vremena potječe nešto što se danas naziva voajerizmom. Naime, krojač Tom kad je doznao da će Lady Godiva gola projahati ulicama grada, izbušio je rupu u vratima, pohotno gledao Godivu i za kaznu oslijepio.

Britanska romantična komedija "Lady Godiva" snimljena je po uzoru na već spomenutu legendu. U glavnim ulogama su Libby Jewson, Isabelle Amyes, Paul Ansdell, Arantxa Banares-Aldea, Eric Carte i Lara Cazalet, a film se snimao na lokacijama u Francuskoj i Engleskoj.

L.V.
Foto: Daily Mail

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara