Golem pomak naprijed u oporavku Lamara Odoma

Golem pomak naprijed u oporavku Lamara Odoma

Foto: Splash

BIVŠI košarkaš Lamar Odom napravio je svoje prve samostalne korake nakon što je u listopadu umalo umro uslijed kombinacije droge i alkohola koje je konzumirao tijekom višednevnog "opuštanja" u bordelu.

Izvor blizak Odomu je za TMZ otkrio da je košarkaš šokirao liječnike u bolnici u Las Angelesu kada je uspio napraviti tri koraka bez pomoći hodalice. U pitanju je golem pomak naprijed u njegovom oporavku, budući da je donedavno još bio gotovo nepokretan, a prethodno se strahovalo da se uopće neće probuditi iz kome.

Izvor međutim navodi da, osim problema s kretanjem, Odom pati i od gubitka pamćenja pa često zaboravlja imena svojih najbližih, a ponekad čak i vlastito ime. Neposredno nakon buđenja iz kome imao je i problema s prepoznavanjem najbližih članova svoje obitelji.

Iako se prethodno govorilo i o mogućoj potrebi za transplantacijom jetre, čini se da se bivši košarkaš fizički ipak oporavlja bolje od očekivanog, no proći će mjeseci prije no što ponovo nauči hodati, samostalno jesti ili se odijevati.

"Njegov je mozak najviše pogođen, organi su se donekle oporavili. Trenutno uči kako držati pribor za jelo i sam se hraniti. Sve one sitnice koje uzimamo zdravo za gotovo mora ponovo naučiti, bit će to dug put oporavka", izjavila je ranije njegova supruga Khloe, koja je povukla zahtjev za razvodom nakon što je Lamar pao u komu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara