Golišavi prosvjedi u Brazilu i Čileu

Golišavi prosvjedi u Brazilu i Čileu

VRUĆI ljetni dani idealni su za prosvjednike koji neku svoju poruku žele uputiti javnosti izlaganjem svojih golih tijela na javnim mjestima, što uvijek privlači pažnju medija.
 
U Hrvatskoj se grupa zaštitnika životinja sprema u poznatu Pamplonu gdje će se s ostalim
istomišljenicima iz cijelog svijeta skinuti kako bi goli trčali ulicama u znaku prosvjeda protiv
ubijanja bikova na koridi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
U Čileu se grupa studenata bez odjeće obojila sloganima koji upozoravaju vladu na loš program školovanja i izašla na ulice Valparaisa. Ubrzo je stigla policija koja ih nije dirala dok nisu završili prosvjed i razišli se kućama.
 
Brazil je zahvatila nogometna groznica koja trojicu muškaraca ipak ostavlja ravnodušnima. Skinuli su se i trčali goli kako bi zatražili "da cijela nacija prestane gledati nogometne utakmice dok zemlja pati od brojnih socijalnih i drugih problema".

Policajci koji su primili poziv mirno su komentirali da "mladići ne prave nered i ne namjeravaju ih uhititi. Tvrdili su da ih ionako nitko neće vidjeti jer svi, poput njih samih, gledaju utakmice".
 
Što nije uspjelo prosvjednicima, uspjelo je brazilskim nogometašima koji su izgubili protiv Francuske i natjerali brojne fanove da počnu razbijati svoje televizore.

I.G.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara