Google: Beatlesi su popularniji od Isusa

Tekst: I.M.L.
Foto: Thebeatles.com

KADA je u ožujku 1966. godine John Lennon izjavio "popularniji smo od Isusa", navukao je na sebe bijes kršćanske zajednice, ali sada su se te riječi obistinile, barem prema analizi Googleovog pretraživača internetskih stranica. Pojam "Beatles" je tijekom posljednja četiri tjedna bio traženiji nego "Jesus", a tome je zasigurno pridonijelo digitalno reizdanje kompletne diskografije legendarne liverpulske četvorke.

Pored toga, obožavateljima diljem svijeta prošloga je mjeseca predstavljena video igra "The Beatles Rock Band" koja igračima omogućava da, barem virtualno, svijet gledaju iz perspektive Paula, Johna, Georgea ili Ringa. Govori se i o 3D verziji popularnog animiranog filma "Yellow Submarine" (1968.) koja bi se u kinima trebala pojaviti 2012. godine. Režiju i scenarij je preuzeo Robert Zemeckis ("Povratak u budućnost", "Forrest Gump", "Cast away", itd.) koji se već okušao u 3D animaciji u filmovima kao što u "Polar Express" i "Beowulf".

John Lennon, Paul McCartney, George Harrison i Ringo Starr činili su jedan od najkomercijalnijih i najuspješnijih sastava u povijesti pop glazbe. Fanovi su ih oduševljeno dočekivali gdje god bi se pojavili, a o značaju koji su imali, i još uvijek imaju, svjedoči i beatlemanija, društveni pokret koji se oko njih izrodio.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara