Goran Bare: "Nema "rock’n’rolla", televizijom danas vladaju Lady Gage i Lady čimpanze"

Goran Bare: "Nema "rock’n’rolla", televizijom danas vladaju Lady Gage i Lady čimpanze"

Screenshot: YouTube

GORAN BARE danas će nastupiti na šibenskoj tvrđavi sv. Mihovila i to u unplugged.

"Meni je lijepo svirati i sa i bez struje, uvijek nađem neku ljepotu. Bez pluga orem isto ka’ i plugom, to ti je oranje samo da vidiš", rekao je za Šibenski portal uoči koncerta.

Goran Bare uvijek je zanimljivi sugovornik. Prisjetio se svog posljednjeg gostovanja u Šibeniku od kojeg su prošle četiri godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pa meni je u Šibeniku isto kao u Vinkovcima, samo s morem. Ova dva grada imaju puno zajedničkog jer su pretrpjeli rat, pretrpjeli su privatizaciju, Tuđmana, ove krokodile…ima tu dosta sličnosti, jedino što je ovdje more. Ovdje možeš gurnuti glavu u more i ostati trijezan, dok u Vinkovcima možeš jedino k’o noj u pijesak pa ostati glup", kazao je.

Osvrnuo se i na domaću glazbenu scenu, ali i na šire stanje. Smatra da televizijom danas vladaju "Ladey Gugu i Lady čimpanze".

"Ja ne stavljam cd Olivera Dragojevića, koji je car, ili Gibonnija, da budem iskren. Ne slušam danas nikoga, nema ništa, nema rock’n’rolla. Da mi dečko prasne tu gitaru i da iz tog udarca čujem istinu, da to nije foliranje i tek tako. Sve je danas "ajmo probat biti kao ovi, kao oni" . U Hrvatskoj, osim Bare i Majki, kvalitetne glazbe nema. Strana glazba je nešto drugo. Gledajte, na svijetu ima 6 milijardi ljudi, a nas ima 4 milijuna – istaknuo je navevši neka imena koja cijeni.

Ove godine izdat će novi album, a izaći će "kada birokracija to dopusti."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara