Goran Višnjić i njegov pas Bugsy u kampanji protiv krzna

GORAN VIŠNJIĆ, hrvatski glumac koji je slavu stekao u svjetski poznatoj američkoj TV seriji ´Hitna služba´, i hrvatska udruga ´Prijatelji životinja´ priključili su se skupini za međunarodni pritisak People for Ethical Treatment of Animals (PETA) i sudjelovat će u prvoj PETA-inoj kampanji protiv nošenja krzna u istočnoj Europi.

Višnjić i njegov pas Bugsy slikani su za plakate koji će biti postavljeni u Zagrebu i Splitu, a na njima će pisati - ako ne biste nosili vašeg psa, nemojte uopće nositi krzno.

I letke s tim sadržajem članovi ´Prijatelja životinja´ dijelit će u hrvatskim gradovima prolaznicima u krznenim kaputima koji šeću svoje pse.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Osim Višnjića, PETA-inoj kampanji već su se pridružili modna kreatorica Stella McCartney, rock i dance zvijezde Pink i Sophie E. Bextor i baywatch ljepotica Pamela Anderson.

PETA je u svijetu najveća organizacija koja se bori za prava životinja i ima više od 750.000 članova, navodi se u priopćenju iz udruge ´Prijatelji životinja´.

Šibenčanin Goran Višnjić jednom je izjavio da je ono što radimo životinjama jednostrani rat u kojemu su životinje nedužne i nemaju mogućnost obrane. Stoga, rekao je, ne bismo trebali nositi krzno ni jedne životinje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara