Goran Višnjić: Ljut sam, tužan i ne mogu šutjeti...

Goran Višnjić: Ljut sam, tužan i ne mogu šutjeti...
Foto: Instagram

GLUMAC Goran Višnjić, koji već 20 godina živi i radi u Americi, na svom Instagram profilu osvrnuo se na masovne prosvjede koji su organizirani diljem Amerike zbog ubojstva Afroamerikanca Georgea Floyda.

Objavio je fotografiju jednog dijela govora i u poduljoj objavio zamolio pratitelje da to pročitaju i razmisle o riječima jednog od najvećih vođa za prava američkog crnačkog stanovništva.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Goran Visnjic (@goran_visnjic)

"Ono što se dogodilo Georgeu Floydu je neoprostivo i tragično i nije se smjelo dogoditi, točka. Znam da je ponekad neugodno razgovarati o tim stvarima, neugodno je naći se na udaru negativnih komentara, treba šutjeti i ne govoriti o važnim stvarima jer sam samo 'glumac'. Ali George Floyd je UBIJEN, od osobe koja bi nas trebala štititi sve, jednako! Ubio ga je policajac, a njegovi kolege nisu učinili ništa da ga spriječe. Ljut sam, tužan i ne mogu šutjeti", započe je Goran svoju objavu.

"Sjećate li se Colina Kaepernicka i ostalih igrača koji su mirno kleknuli? To me podsjeća na riječi Johna F. Kennedyja: Oni koji onemoguće mirnu revoluciju, neizbježno će dovesti do nasilne revolucije. Znam da ovo možemo popraviti, unaprijediti i postati bolja ljudska bića. Imamo tu snagu, ali SVI moramo ustati kao zajednica, kao jedan i prekinuti šutnju", zaključio je Višnjić.

Objava je skupila preko 2,5 tisuća lajkova i stotine komentara.

"Predivno rečeno, Gorane", "Slažem se s tobom", "U zadnje dvije rečenice si sve kazao", komentirali su njegovi pratitelji. 

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara