Gotova stanka: Huljić mlađi vratio Doris Dragović u estradni život

BIVŠA kraljica Torcide i najviše plasirana hrvatska pjevačica na Eurosongu vraća se na pozornicu nakon petogodišnje stanke, i to zahvaljujući pjesmi koju je za nju napisao Ivan Huljić. Sin Tončija Huljića, koji se nedavno pridružio grupi Magazin kao klavijaturist, napisao je pjesmu "Svit ne more znat", koja je Doris potpuno oduševila te će je izvesti na skorašnjem Splitskom festivalu. "Ivan i ja smo spremni. Nakon završetka festivala sjest ćemo negdje u hladovinu i dogovoriti detalje oko daljnje poslovne suradnje", rekla je Doris Jutarnjem listu i tako prekinula višegodišnju medijsku šutnju.

"Tetu Doris znam godinama, izuzetno je cijenim kao pjevačicu i kao osobu. Kada sam se počeo baviti pisanjem skladbi, uvijek sam nekako priželjkivao da ona jednog dana pristane otpjevati nešto moje. Nitko nije bio sretniji od mene kad mi je rekla da je pjesma predivna i da joj je čast što sam je ponudio baš njoj", rekao je Jutarnjem listu Ivan Huljić, očito još jedan glazbenik u poznatoj hrvatskoj glazbenoj obitelji koja je život osigurala hitovima grupe Magazin, Danijele, Petra Graše i brojnih drugih splitskih zvijezda.

Doris pozornicu zamijenila oltarom

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Doris Dragović u posljednjih je nekoliko godina odustala od estrade - pet godina nije nastupala niti izdavala albume, a javnost ju je viđala uglavnom na misi u jednoj splitskoj crkvi, u kojoj čita psalme. Ne zna se što je pjevačicu "natjeralo" na takvu stanku, pogotovo kad se u obzir uzme da je krajem devedesetih, zahvaljujući "Mariji Magdaleni" i Eurosongu, "iskakala iz paštete". Ipak, došlo je vrijeme za novi album, a vjerojatno i za pokoji koncert, o čemu pjevačica kaže: "Pripremam novi album koji ću, bude li sve prema planu, objaviti do kraja godine. Veoma bih voljela da mi jedan tako mlad i talentiran autor pristane napisati nekoliko pjesama".

M.A.
Foto: Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara