Gradonačelnik napao dožupanicu zbog Bajage: "Okanite se posla koji nije vaš"

Gradonačelnik napao dožupanicu zbog Bajage: "Okanite se posla koji nije vaš"
Foto: Damir Spehar, Dusko Marusic/PIXSELL

KONCERTI Momčila Bajagića Bajage u Hrvatskoj i dalje su kamen smutnje u Hrvatskoj, a nakon što se zbog njega podijelio Karlovac, čini se da istu sudbinu čeka Bjelovar.

Podsjetimo, jučer je zamjenica župana Bojana Hribljan predložila da Bajaga zapjeva u svom rodnom gradu na Dan grada Bjelovara i Dan bjelovarskih branitelja. Taj njen prijedlog nije naišao na plodno tlo kod bjelovarskog gradonačelnika Darija Hrebaka, koji se na njega osvrnuo na Facebooku u objavi koju je naslovio "Besposlen pop i jariće krsti".

"Ovo je samo još jedan dokaz i ilustracija onoga što cijelo vrijeme govorim, a to je da su županije u Hrvatskoj bespotrebne, toliko bespotrebne da se dožupanica u nedostatku posla bavi organizacijom koncerata po gradovima. Svoj posao ne radi, ali u tuđi se miješa. Zapravo niti ne znam što je njezin posao jer županije postoje radi sebe samih, a ovakvo jeftino skupljanje političkih poena po principu "podijeli, pa vladaj" isključivo je u funkciji foteljašenja", započeo je Hrebak pa nastavio:

"Dakle, građani su nas izabrali da promijenimo Bjelovar, vratimo zajedništvo, duh pobjednika, pokrenemo novi razvojni ciklus, olakšamo realizaciju poduzetničke inicijative, dignemo zaposlenost i poboljšamo povlačenje sredstava iz EU fondova. Upravo zbog toga, sigurno neću dozvoliti da zbog nečijeg populizma i jeftinog publiciteta izgubimo fokus s onoga za što smo izabrani. Bjelovar nećemo vraćati u prošlost, nego graditi dinamičan grad koji potiče inicijativu i razvoj i uključuje sve svoje građane. Zato, okanite se posla koji nije vaš."

Poručio je da je Grad Bjelovar odavno osmislio program za Dan grada te da on ne zna odakle sad naknadna ideja da se nešto mijenja, pogotovo od osoba čiji to nije posao. 

"Sami ćemo s našim građanima obilježiti taj dan u duhu zajedništva, a ne pokušaju dijeljenja ljudi radi dobivanja jeftinih političkih poena. Protiv sam bilo kakvih zabrana koncerata jer zabrane nisu trajno rješenje, a niti dobro rješenje. Mi moramo mijenjati društvene norme. U Bjelovaru sigurno nećemo braniti koncerte, neka pjeva i sluša tko što želi, ali nećemo niti nikom drugom dati da nam organizira proslavu Dana grada. Okrenimo se budućnosti i stvaranju političkog sadržaja, a ne populizmu i demagogiji", zaključio je Hrebak.

 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara