Grammy u znaku Avril "ass-crack" Lavigne i lijepe Norah

23-GODIŠNJA ljepotica Norah Jones, kćer indijskog glazbenika Ravia Shankara nova je zvijezda svjetske glazbene scene. Donedavno nepoznata djevojka, a danas jedna od osam glazbenika koji imaju 5 Grammy nominacija.

Uz Norah ostali sa 5 nominacija su: Eminem, Bruce Springsteen, Nelly, Avril Lavigne, Ashanti, Sheryl Crow i Raphael Saadiq.


U jednoj radijskoj emisiji voditeljica je upitala Avril Lavigne namjerava li karijeru graditi na pokazivanju "ass cracka"

Pjesme Norah Jones oslanjaju se na jazz i blues, a album Come Away With Me koji je nominiran za najbolji album, prožet je i pop i folk glazbom.  

Springsteenov ´The Rising´ posvećen događajima 11. rujna nominiran je za album i pjesmu godine.

Debitantica Norah Jones nominirana je za pjesmu godine za ´Don´t know why´. Njezin ´Come away with me´ nominiran je u kategoriji najboljeg albuma, a sama Jones za debitanta 2002.

U toj je kategoriji nominirana je i osamnaestogodišnja Lavigne koja je osvojila i mnoštvo drugih nominacija, među ostalima za pjesmu godine, najbolju žensku pop izvedbu i najbolji pop album ženskog izvođača.Eminem je za ´The Eminem Show´ nominiran u kategoriji najboljeg albuma, a njegov hit ´Without me´ za hit godine.

Ostali nominirani za album godine su ´Home´ Dixie Chicks i Nellyin ´Nellyville´.

To je samo jedna od pet nominacija repera Nellyja iz St. Louisa. Njegova ´Dilema´, koju izvodi s Kelly Rowland, nominirana je za hit godine, a Nelly je nominiran i u tri reperske kategorije.Dixie Chicks nominirana je za četiri nagrade, uključujući onu za country album godine. U toj je kategoriji nominiran i Alan Jackson, kao i u kategoriji za pjesmu godine s odom posvećenom događajima 11. rujna ´Were Were You (When the World Stopped Turning)´.R&B pjevačica Ashanti također je osvojila pet nominacija, među ostalim onu za najboljeg debitanta.Veteranka Sheryl Crow i soul pjevač Raphael Saadiq također su nominirani svaki u pet kategorija.

Među ostalim izvođačima, koji su nominirani u više kategorija, su India arie, Elvis Costello, Johny Cash i Vanessa Carlton, čija je pjesma ´Thousand Miles´ nominirana za pjesmu i hit godine.

Nagrade će biti dodjeljene 23. veljače. Ovogodišnji Grammy dodjeljuje se u 104 kategorije, u odnosu na 101 prošle godine.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara