Grofu Drakuli ugledno francusko priznanje

NAJSLAVNIJI vampir u povijesti kinematografije, grof Drakula ili britanski glumac Christopher Lee koji se krije iza toga lika, primit će na svečanosti 11. prosinca u Parizu francusko Odličje zaslužnika za umjetnost i književnost.

To iznimno priznanje Leeju dodjeljuje francusko ministarstvo kulture, objavio je ravnatelj Nacionalnog centra za kinematografiju David Kessler.

Christopher Lee je protekloga svibnja proslavio 80. rođendan, a u Parizu će se naći 10. prosinca prigodom europske premijere drugog dijela trilogije ´Gospodar prstenova´ Novozelanđanina Petera Jacksona, u kojemu još jednom utjelovljuje negativca, čarobnjaka Sarumana.

´Gospodar prstenova: Dvije kule´ pojavit će se u francuskim i kinima većine zemalja svijeta 18. prosinca.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lee, zvijezda filmova strave, dobio je prošle godine britansko Odličje časnika reda britanskoga carstva. U svojoj je karijeri glumio najslavnije zlikovce povijesti, od Fu Manchua do Raspućina.

Nakon što je ubrizgao svježu krv filmovima strave, taj bivši pilot britanskog ratnog zrakoplovstva snimio je drugi film iz serije ´Ratovi zvijezda: Klonovi napadaju´.

Njegov je povratak na film predviđen za treću epizodu ´Ratova zvijezda´ koja bi se trebala pojaviti 25. svibnja... 2005.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara