Halid Bešlić pokraden preko Slobodne Dalmacije?

SLOBODNA DALMACIJA je, kako se čini, prekršila autorska prava Halida Bešlića nakon što je uz svoja izdanja počela, za samo 39 kuna, prodavati i kompilaciju njegovih hitova. Iz Izdavačke kuće Hit Records požalili su se, naime, distributeru CD-a, Slobodnoj Dalmaciji, da ne mogu prodavati Halidove albume, a da njima ne plate prava.

Slobodna Dalmacija im je to galantno odbila jer tvrde kako je malena karlovačka tvrtka Ka-art, od koje nabavljaju nosače zvuka, uredno priložila svu potrebnu dokumentaciju i da su oni vlasnici prava na Bešlićevu glazbu za Hrvatsku i Sloveniju.

"Hit Records još nije predočio da ima prava. Zasad su CD-i regularno u prodaji dok Hit Records ne dokaže suprotno", kazao nam je Fabijanko Vrtlar iz distribucije Slobodne Dalmacije. U toj diskografskoj kući nam nisu htjeli komentirati slučaj, jer je postupak dokazivanja prava u tijeku.

"Ako je gospodin Bešlić još nekome prodao prava na istu glazbu, to je njegov problem"

"Nemamo nikakvih problema, ja sam vlasnica prava za Hrvatsku i Sloveniju. Ako je gospodin Bešlić još nekome prodao prava na istu glazbu, to je njegov problem", kaže Maja Šut iz Ka-arta, i dodaje da je kompilacija napravljena od starijih pjesama Halida Bešlića, a da se prava koja je Hit Records potpisao s pjevačem vjerojatno odnose na njegove novije albume.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osman Điho, koji se predstavlja kao Bešlićev prijatelj, na spomen tvrtke Ka-art, samo je rekao "Ka - šta? Nikad čuo". No, nakon kraće provjere gospodin Điho se vratio sa sljedećim vijestima:

"Nemaju ni jedni ni drugi prava raditi kompilacije njegovih hitova! Hit Records je otkupio prava na novi album, a Ka-art je prije dvije godine otkupio neka prava, ali to ne znači da smiju raditi kompilacije", kaže Điho.

U Slobodnoj Dalmaciji i Ka-artu kažu da neće biti nikakvog spora niti da će ovo završiti na sudu, no kako je počelo, teško da će se dogovoriti bez odvjetnika.

A.B.
Foto: Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara