Hamann HM 7.0 – za one koji žele više

BMW-ova serija 7 zasigurno je jedna od najboljih luksuznih limuzina. Najnovija izvedba koju potpisuje tunerska kuća Hamann ide korak dalje.

Više od 300 km/h maksimalne brzine dovoljno govori o čemu je riječ. Hamann je za bazu uzeo model 760 Li, koji u BMW-u predstavlja top izvedbu. 6-litreni V12 benzinski motor i u serijskoj izvedbi pruža 7-ici vrhunske performanse.

Njemački tuner je pretpostavio da postoji interes za još jačom izvedbom, pa se stoga i odlučio posvetiti ovom modelu.Najviše promjena izvedeno je na pogonskom motoru. Umjesto ugradnje turbo-punjača pristupilo se povećanju obujma, i to na 6.931 ccm, što je postignuto ugradnjom novih dijelova snaga je porasla za čak 48 kW i sad iznosi 375/510 kW/KS pri 6.000 o/min. Maksimalni okretni moment porastao je čak 128 Nm i zaustavio se na 728 Nm pri 4.200 o/min.

Uz preradu motora (obrade glava, nove bregaste osovine, ventili većeg promjera, "brušenje" cilindara…) izmijenjen je dovod zraka i reprogramirana elektronika.

Naravno, uklonjena je elektronska blokada maksimalne brzine.

Serijski ispušni sustav ustupio je mjesto protočnijem, koji je napravljen iz nehrđajućeg čelika. Rezultat modifikacija je vrhunski.

Luksuzna limuzina do 100 km/h ubrza za svega 5.0 sekundi, a može doseći maksimalnu brzinu od čak 311 km/h.

Iako serijsku 7-icu karakterizira vrhunsko podvozje, Hamann je u skladu sa povećanjem performansi optimizirao i taj dio vozila.

Dakle, u ovom slučaju performanse su primarne, pa je komfor morao ustupiti mjesto sportskim karakteristikama.

HM 7.0 moći će se naručiti od ljeta ove godine, a cijena zasad nije formirana.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara