Snažna poruka Hane Hadžiavdagić Tabaković: "Nije Srebrenica dreka kad se približi 11. srpnja"

Snažna poruka Hane Hadžiavdagić Tabaković: "Nije Srebrenica dreka kad se približi 11. srpnja"

 Foto: Instagram

VODITELJICA Hana Hadžiavdagić Tabaković objavila je na svom Instagram profilu video posvećen žrtvama genocida u Srebrenici.

U videu Hana nosi bijelu majicu na kojoj je crvenom bojom ispisan broj žrtava genocida. Oči su joj prekrivene crnom maramom koju u jednom trenutku skida i počinje moliti. 

"Nije meni sine Srebrenica bijeli cvijetić na Facebooku i broj #8372. Meni su i Biljani i Prijedor i Bosanski Novi i Jajce i Tuzla i Bijeljina i Sarajevo. Meni je Srebrenica i broj 553 000 nezaposlenih. Nije meni Srebrenica nacionalizam i dreka kad se približi 11.7. Meni je Srebrenica da šutim tih dana, da dignem ruke i proučim nešto. Meni je Srebrenica to što nas odgajaju sa pogrešnim idealima. Meni je Srebrenica Fata Orlović i tisuće majki sličnih njoj. Meni je Srebrenica jetim što ne zna gdje su mu kosti oca i živi s rana silovane majke. Mene je strah da nam se ponovo ne desi još koja Srebrenica", napisala je uz video koji je pregledan više od 30.000 puta. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svaka čast, Hana", napisali su joj obožavatelji oduševljeni njenim obilježavanjem ove tragične obljetnice. Uz video je Hana objavila i fotografiju iz Srebrenice uz koju je također napisala veoma emotivan tekst.

"Potočari, rana koja nikada neće zarasti", poručila je voditeljica.

 

#MoramoProgledati 🙏🏼 "Nije meni sine #Srebrenica bijeli cvijetić na facebooku i broj #8372. Meni su i #Biljani i #Prijedor i #BosanskiNovi i #Jajce i #Tuzla i #Bijeljina i #Sarajevo. Meni je Srebrenica i broj 553 000 nezaposlenih. Nije meni Srebrenica nacionalizam i dreka kad se približi #11Juli. Meni je Srebrenica da šutim tih dana, da dignem ruke i proučim nešto. Meni je Srebrenica to što nas odgajaju sa pogrešnim idealima. Meni je Srebrenica #FataOrlović i hiljade majki sličnih njoj. Meni je Srebrenica jetim što ne zna gdje su mu kosti oca i živi s rana silovane majke. Mene je strah da nam se ponovo ne desi još koja Srebrenica. Srebrenica je sine da odeš u Potočare, šutiš gledaš bjelinu i pustiš da ti tišina objasni lekciju iz povijesti, o kojoj svi bučno pričaju, ali nikad je ne shvatiš dok je ne osjetiš. " #Potočari rana na srcu koja nikada neće zarasti ❤🙏🏼😢 #MoramoProgledati #MoramoPriznatiIstinu #Srebrenica1995 #Srebrenica2016

A video posted by Hana Hadžiavdagić-Tabaković (@hana_hadziavdagic) on

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara