"Harry Potter" po uzoru na "Avatar": 3D formulom do novih rekorda

"Harry Potter" po uzoru na "Avatar": 3D formulom do novih rekorda

Tekst: P.R.

FILM "Avatar" potaknuo je tvorce filmova o Harryju Potteru da idući nastavak filma o malom čarobnjaku snime u 3D tehnici.

I Geoge Lucas prigrlio 3D
Inspiriran hitom Jamesa Camerona je, koji svakim danom diljem svijeta premašuje sve rekorde filmske industrije, i George Lucas koji će ponovno snimiti svoje "Ratove zvijezda" u istoj tehnici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Harry Potter and the Deathly Hallows Part 1" trebao bi ugledati svjetlo dana 19. studenoga ove godine, dok bi drugi nastavak istoimenog filma trebao izaći u ljeto 2011. Reuters prenosi kako su čelni ljudi Warner Bros kompanije potvrdili da će se na novim nastavcima sage o čarobnjaku primjenjivati 3D tehnologija. Osim novog "Harry Pottera", Warner Bros će u 3D staviti i film "Clash of the Titans" čija je premijera upravo iz tog razloga pomaknuta za par tjedana.

"Zameo ih vjetar" se jedini odupire "Avataru"

I dok se oni pokušavaju približiti Cameronovu uspjehu, slavni redatelj može mirno spavati jer je s novim filmom definitivno ušao u povijest. "Avatar" je potopio "Titanic", u svakom pogledu, ali se prema ukupnom broju prodanih karata još uvijek bori s velikim klasikom iz 1939. "Zameo ih vjetar". Taj film i dalje zasluženo nosi titulu filma za čije je projekcije prodano najviše karata u povijesti kinematografije.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara