Harryjev bivši kolega iz vojske: Ne čudi me da se odlučio maknuti od obitelji

Harryjev bivši kolega iz vojske: Ne čudi me da se odlučio maknuti od obitelji
Foto: Getty Images

JAMES WHARTON, bivši vojnik koji je služio s princem Harryjem, za britanske je medije otkrio da ga ni najmanje ne čudi prinčeva odluka da se povuče s dužnosti. Obrazložio je to tvrdeći da je Harry uvijek bio puno opušteniji dok je bio u vojsci, daleko od obitelji i dužnosti. 

"Iskreno, nimalo me ne čudi ta odluka. Kad se sjetim vremena dok je bio s nama u vojsci, bio je jako opušten dok je nosio uniformu, možda zato što je bio daleko od svog 'drugog života'. Vidjelo se da je vojska bila nešto sasvim novo za njega, nešto puno drugačije od onog na što je bio navikao. Mislim da je volio to vrijeme provedeno u vojsci", prenosi njegove riječi Daily Mail. 

Što se tiče Harryjeve budućnosti, James smatra da će se Harry zbog svoje zaštitničke prirode potpuno povući iz fokusa javnosti. 

"On je vrlo pametan i inteligentan čovjek, a sad ima obitelj za koju se treba brinuti. Jako je zaštitnički nastrojen prema ljudima koje voli. Nemam sumnje da će biti uspješan u svemu čime se bude bavio", zaključio je. 

Harry je, inače, u dva navrata bio u Afganistanu, a James je već ranije govorio o njemu u javnosti, otkrivši da je upravo princ bio taj koji je spriječio druge vojnike da ga maltretiraju zato što je homoseksualac. 

"Imao sam problema jer je nekim vojnicima smetala činjenica da sam gay. Vrijeđali su me i činili da se osjećam neugodno. Harryju je to smetalo i porazgovarao je s njima, a nakon toga su me ostavili na miru", ispričao je James tom prilikom. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara