HBO obustavio snimanje serije "Obitelj Soprano" zbog prepirke

HBO je obustavio snimanje serije "Obitelj Soprano" zbog prepirke oko ugovora sa zvijezdom serije Jamesom Gandolfinijem, piše tisak.

Čelnici tv mreže poručili su glumcima da je rad na petoj sezoni hit serijala o mafijaškoj obitelji iz New Jerseyja odgođen na neodređeno, izvješćuju listovi Daily News i New York Post u svojim izdanjima od četvrtka. Početak snimanja bio je zakazan za 24.ožujka.

Govori se da Gandolfini, koji glumi mafijaškog šefa Tonyja Soprana, traži povišicu od milijun dolara po epizodi, dok mu je HBO ponudio 800.000. Gandolfini trenutno zarađuje oko 400.000 dolara po epizodi.

"Svake je godine tražio povišicu", kaže HBO-ov odvjetnik Bert Fields za Daily News. "Nisu mu trebali platiti niti centa više nego što su mu platili zadnji put. Ponudili su mu ogromnu povišicu".

Dan Klores, Gandolfinijev glasnogovornik, izjavio je da glumac traži ono što zaslužuje. "Kad počnete glumca, koji je za mrežu zaradio velike svote novaca, nazivati "pohlepnom svinjom" i javno ga optuživati za ucjenu, samog sebe prikazujete glupim", rekao je Klores za Daily News. "On zaslužuje da se prema njemu ponašaju s poštovanjem".

Prošli je tjedan Gandolfini predao je tužbu Višem žalbenom sudu tvrdeći da je HBO raskinuo njegov ugovor. Glumac je naveo da je HBO propustio rok do kojeg mu je trebao javiti hoće li trebati njegove usluge u petoj sezoni.

HBO je u utorak na sudu oštro uzvratio Gandolfiniju, tvrdeći da glumac mora riješiti svoju parnicu oko ugovora ili riskirati mogućnost da bude dužan platiti više od 100 milijuna dolara za sudske troškove.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara