Helena Šopar u novom pohodu na modne naslovnice

Helena Šopar u novom pohodu na modne naslovnice

JEDAN od najpoznatijih modnih fotografa današnjice, Nagi Sakai, autor je fotografija Helene Šopar, koja je ovog mjeseca osvanula u editorijalu britanskog izdanja časopisa Elle. Hrvatska manekenka kojoj su naslovnice modnih časopisa postale stara stvar, snimila je i editorijal za španjolsko izdanje časopisa Bazaar, na kojem je surađivala s fotografom Peterom Kovalom.

Helena Šopar sve je poznatije ime u svijetu visoke mode, međutim 20-godišnja ljepotica ne opterećuje se slavom i uspjehom - kad ne radi, u New Yorku se druži s "običnim ljudima", a iz svijeta glamura najradije pamti reviju Christiana Diora.

"Bila sam opčinjena svim top modelima oko mene i nisam mogla vjerovati da nosim reviju s njima. Osjećala sam se kao zbunjena curica koja je upravo došla na koncert svoje najdraže grupe i u backstageu stoji i želi moliti autograme i fotografije. Iako sam imala popriličnu tremu jer se zbilja radilo o prvoklasnoj reviji za visoko društvo New Yorka, sve cure su bili jako ohrabrujuće i pomagale jedna drugoj", rekla nam je nedavno manekenka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svijet pun površnih prijateljstava

Iako je dosad surađivala s najpoznatijim modnim imenima, a to će, s obzirom na brojne angažmane, raditi još godinama, Helena nije fascinirana svijetom o kojem sanjaju mnoge "obične djevojke": "Tu se uglavnom radi o površnim prijateljstvima jer svi mi koji se profesionalno bavimo modom to gledamo kao naš posao. Osobno, nakon svake revije ili snimanja nikad ne ostajem na after partyu nego odem direktno u svoj kvart Astoriju u New York gdje sam upoznala veliki broj ljudi iz Hrvatske koji nemaju veze sa svijetom mode".

D.K.
Foto: Elle, Bazaar

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara