Hibridni Lexusi za britansku policiju

ODREDI britanske policije uskoro će imati šansu da iz prve ruke upoznaju kvalitete prvog hibridnog SUV-a, Lexusa 400h.

Prvi će priliku dobiti policajci iz Hampshire. Nakon što su vozilo isprobali odgovorni u policiji, dano je zeleno svjetlo za početak projekta opskrbe Lexusima. Nakon što vozila budu modificirana u skladu sa standardima policijske djelatnosti, što uključuje opremanje nadzornim sustavom Nemesis, vozila će na opće oduševljenje javnosti i samih policajaca biti predana na korištenje.

Naime, osim što se luksuznim terencima vesele oni kojim će oni postati radno mjesto, zadovoljni su i građani. Moderni terenci trebali bi donijeti značajnu uštedu po pitanju potrošnje goriva, koja je ovdje itekako izražena. Primjera radi, policijska flota ove regije godišnje prijeđe preko 23 milijuna kilometara, pa ekološki aspekti utjecaja na okolinu imaju značajnu težinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

John Bradley, voditelj flotne nabave u hempširskoj policiji očaran je mogućnostima Lexusa: "Performanse prvog premium SUV-a s hibridnim pogonom su iznad očekivanja.Ubrzanja su odlična, a odziv elektronskog mjenjača vrlo brz. Jedva čekamo prvi odlazak Lexusa na službenu dužnost". 

Policijski Lexus se pogonskim sustavom neće nimalo razlikovati od civilne verzije, što znači da ju pokreće 3.3 V6 benzinski motor u kombinaciji s električnim pogonom, a zajedno istiskuju oko 270 KS.

Lexus RX400h sa svim davanjima stoji u Velikoj Britaniji 35.480 GBP odnosno oko 52.000 eura.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara