Hip-hop na udaru: Javno se posvađali Jay-Z i Noel Gallagher

JAVNO prepucavanje glazbenika očito nije rezervirano samo za naše područje - Noel Gallagher iz grupe Oasis i reper Jay-Z posvađali su se zbog redoslijeda nastupanja na legendarnom Glastonbury Festivalu, a komuniciraju preko tiskovina. Priču je započeo Gallagher, ističući kako hip-hop uopće nije primjeren tom kultnom festivalu, a pogotovo ne za glavnu točku, kako su odlučili organizatori. Odgovor slavnog repera nije trebalo dugo čekati: "Moj nastup nikad nije izazvao ovoliko prašine. Baš zato ga jedva čekam!".

"Noele, mi ne sviramo gitare, ali hip-hop je također glazba! Moramo poštivati sve stilove glazbe i jednostavno krenuti dalje", poručio je u britanskom The Sunu Jay-Z Noelu Gallagheru, koji smatra da hip-hop nije dostojan Glastonbury Festivala. "Obilježili su ga rock, živa glazba, gitare...ne matrice i DJ-evi", kaže Gallagher i ne skriva predrasude prema glazbenim stilovima koji se baziraju na electro beatovima ili ičemu drugom što zahtijeva neko veće "petljanje" kompjutora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Stvarno ne znam u čemu je stvar. Neki se očito boje promjena, ali ovaj se svijet mora mijenjati. Ovaj se festival ne može vrtjeti samo oko jedne stvari, pa u tome i jest njegova čar - različitost i mogućnost izbora. Meni je jasno da su neki ljudi jako strastveni u namjeri da očuvaju tradiciju, ali promjena mora biti. Stariji umjetnici utabali su nam neki put, a da bismo mi reperi mogli nastupati na ovakvom festivalu, trebalo je proći puno godina", rekao je Jay-Z The Sunu.

U obranu slavnog repera koji se nalazi na vrhu liste najbogatijih crnih glazbenika stali su mnogi izvođači, a Usher je izjave Noela Gallaghera nazvao "predrasudama kojih se moramo što prije riješiti".

D.K.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara