Hit program otkriva koliko ste lijepi: Iznenadit će vas što je rekao za poznate Hrvatice

Hit program otkriva koliko ste lijepi: Iznenadit će vas što je rekao za poznate Hrvatice

Foto: Faces/Instagram

AKO VAS je oduvijek zanimalo koliko ste lijepi i koliko bi vam netko dao godina na temelju vašeg izgleda, pomoći vam može nova stranica "Faces".

Kreirali su je djelatnici ETH Zürich, Sveučilišta tehnologije, znanosti i menadžmenta, a ona izgled svojih korisnika rangira na ljestvici od "Hmm..." do "Božanstveno".

Korištenje stranice je vrlo jednostavno, trebate samo učitati svoju fotografiju, a nakon jednog klika ona će vam uz pomoć umjetne inteligencije odgovoriti koliko ste zgodni.

Kreatori stranice tvrde da učitane fotografije ne zadržavaju, a da rezultate ne treba shvatiti previše ozbiljno jer je ljepota u oku promatrača te se ona različito percipira od kulture do kulture.

"Naš je algoritam iskušan na fotografijama s aplikacije Blinkq, servisu za pronalaženje partnera, koji koriste ljudi većinom iz Švicarske. U drugim dijelovima svijeta poimanje ljepote može biti mnogo drugačije. Rezultate ne prikazujemo za maloljetne osobe pa ovaj alat možete koristiti samo ako imate više od 18 godina", istaknuli su autori stranice.

Mi smo odlučili testirati stranicu fotografijama poznatih Hrvatica, a ovo su rezultati. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara