HND se ogradilo od istupa njihovog novinara na showu "Trenutak istine"

HND se ogradilo od istupa njihovog novinara na showu "Trenutak istine"

U OVOTJEDNOM izdanju showa "Trenutak istine" na Novoj TV prvi natjecatelj bio je 33-godišnji Marijan Malčević koji prati novitete iz auto industrije te testira sponzorske automobile. Njih, kako je u emisiji rekao, mijenja jednom tjedno, a u emisiji je priznao je kako je u njima, između ostaloga, obavljao i seksualne odnose, sudarao se i bježao s mjesta nesreće, te na službenim putovanjima obilazio bordele. Na internetskim stranicama Hrvatskog novinarskog društva objavljeno je službeno priopćenje putem kojeg se Društvo ograđuje od televizijskog istupa Marijana Malčevića.

"U emisiji Trenutak istine emitiranoj na programu Nove TV u utorak, 21. listopada 2008. godine, nastupio je automobilski novinar i naš član Marijan Malčević, na što smo dužni reagirati. Naime, odgovarajući na pitanja voditeljice iznio je neke fakte iz svog novinarskog rada od kojih se na ovaj način najoštrije ograđujemo i iste osuđujemo. Zbor automobilskih novinara Hrvatskog novinarskog društva smatra istup g. Malčevića njegovom privatnom stvari te izneseno u niti jednom pogledu ne odražava stav Zbora. Vođenje ljubavi u testnim automobilima i posjete kuplerajima na službenim putovanjima ne spadaju u opis radnog mjesta nikoga od nas, a posebno ističemo ono protiv čega se svi zajedno borimo, a to je vožnja pod utjecajem alkohola i bijeg s mjesta nesreće", napisali su iz uprave Društva koji su šokirani i ogorčeni što se njihov član ovako ponašao i to bez imalo grižnje savjesti priznao na televiziji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Također, smatramo kako bi novinari trebali biti moralna vertikala umjesto da zloupotrebljavaju svoj položaj za povrat vozačke dozvole nakon što bivaju zatečeni alkoholizirani za upravljačem. Stoga, izrečeno u emisiji smatramo profesionalno, društveno i moralno neprihvatljivim, i ne želimo da se to na bilo koji način povezuje s načinom rada članova HND-a i Zbora automobilskih novinara", stoji u službenom priopćenju društva.

Z.K.
Foto: Nova TV

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara