Holivudske zvijezde štrajkaju zajedno sa scenaristima

BROJNE holivudske zvijezde izašle su na ulice kako bi podržali scenariste koji su početkom ovog tjedna počeli sa štrajkom, nezadovoljni uvjetima u kojima rade i načinom na koji ih se plaća. Iako većina TV faca u ovom slučaju stoji iza scenarista, neke su zvijezde odlučile ignorirati štrajk - voditeljica Ellen DeGeneres snimila je emisije unaprijed i ne želi da ju fotografiraju s prosvjednicima.

Zvijezde serije "Kućanice" drugi dan zaredom nakon snimanja izlaze na ulice, uzimaju transparente i zajedno s još stotinama ljudi traže bolje uvjete rada za one koji kroje "holivudski san" - scenariste. Ukoliko TV šefovi ne pristanu na njihove uvjete, "Kućanice", "24" i brojne druge dramske serije ovog će se vikenda prestati snimati, sve do ispunjenja zahtjeva.

Za razliku od dramskih, humoristične serije u Hollywoodu (popularni sitcomi) u potpunosti ovise o scenaristima, koji svakodnevno dolaze na snimanje i scenarij mijenjaju ovisno o situaciji ili željama glumaca. Te se serije ne snimaju od početka tjedna, no šefovi TV studija, koji su u nadležnosti scenaristima omogućiti bolje uvjete, još ne trzaju.

Robin Williams, David Duchovny, Julianne Moore, America Ferrera i Rebecca Romijn samo su neke od zvijezda koje su dane u studijima zamijenili šetnjama po ulicama Hollywooda, dok obožavatelji iskorištavaju priliku kako bi bez sigurnosnih prepreka upoznali svoje idole.

D.K.
Foto: Daily Mail

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara