Holly i Christina upozorene zbog eksplicitnog ponašanja u dječjem TV programu

Holly i Christina upozorene zbog eksplicitnog ponašanja u dječjem TV programu

SEKSUALNO nabijeni nastupi prelijepe australske pop zvijezde Holly Vallance i njezine američke kolegice Christine Aguilere u jutarnjoj emisiji za djecu ˝CD: UK˝ izazvali su burne reakcije gledatelja, ali i dežurnih medijskih čuvara.

Nezavisna Televizijska Komisija  (ITC), tijelo koje nadzire rad komercijalnih televizijskih kuća u Velikoj Britaniji, pozvala je urednike programa svih britanskih TV kuća da «budu pažljiviji». Reakcija ITC-a je uslijedila nakon vrućeg nastupa Christine Aguilere i Holly Vallance u emisiji ˝CD: UK˝, koji je, po njihovim riječima, «malo toga prepustio mašti».

Odmah nakon emisije telefonom se TV postaji javilo i nekoliko gnjevnih roditelja, koji su tvrdili da su plesni nastupi bili pretjerano eksplicitni i sugestivni za djecu i mlade koji subotom ujutro gledaju ˝CD: UK˝.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ITC je nedugo zatim objavila priopćenje u kojem se kaže: «Nesumnjivo je da su nastupi nekih izvođača, kao i neki videospotovi, puno sugestivniji nego u prošlosti. To je odraz znatnih društvenih promjena što se tiče seksualnog ponašanja, ali i činjenice da pop kultura neprestano pomiče granice tolerancije.»

«Uvijek će biti onih koji svojim eksplicitnim ponašanjem namjerno pokušavaju izazvati kontroverze. ITC shvaća da su roditelji (i mnogi drugi) zabrinuti porukama koje se njihovoj djecise pokušavaju prenijeti putem određenih slika.» - zaključuje priopćenje ITC-a.

>>Index.hr Galerije: Holly Valance

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara