Holywood sprema "Spašavanje vojnikinje Lynch"

IAKO se gips na nozi vojnikinje Jessice Lynch, koja je prije dva dana spašena iz iračkog zarobljeništva, još nije posve osušio, holivudski producenti već razmišljaju o snimanju filma po tom događaju.

Podsjećamo, Jessica Lynch, 19-godišnja američka vojnikinja spašena je iz iračke bolnice u gradu Nasiriji u noći s utorka na srijedu, a u koordiniranoj akciji spašavanja su sudjelovale elitne američke vojne jedinice, Navy Seals, US Rangers i Delta Force.

Po Holywoodu su već počele kolati glasine kako bi priča Jessice Lynch bila odlična podloga za filmski blockbuster, a šefovi velikih filmskih studija navodno se već bore za prava na njezinu priču.

Kako javlja britanska TV stanica ITV, Jessicu bi mogla glumiti Sarah Michelle Gellar, najpoznatija po ulozi Buffy u seriji "Buffy: Ubojica vampira".

Iako je priča o spašavanju Jessice Lynch iz vojno-sigurnosnih razloga još uvijek obavijena velom tajne, u medije je procurila informacija da je američkim vojnicima u Iraku informaciju o Jessicinoj lokaciji dojavio jedan irački pravnik, 32-godišnji Mohammed.

On je navodno pri boravku u bolnici u Nasiriji vidio kako neidentificirani irački borac odjeven u crno šamara Jessicu dok je ova ležala u zavojima na bolničkom krevetu, te načuo kako Iračani razgovaraju o mogućoj amputaciji Jessicine noge, koja je ozlijeđena tokom ili nakon njezina zarobljavanja.

"Ne brini, ne brini" - rekao je Mohammed Jessici, nakon čega je otišao po pomoć.

"Nisam mogao gledati kako tuku mladu curu u bolnici, moje srce to nije moglo podnijeti, pa sam odlučio otići Amerikancima i reći im gdje se nalazi." - navodno je izjavio Mohammed.

Mohammed i njegova žena rukom su nacrtali kartu bolnice i okolnog područja, a tom su se kartom Amerikanci služili pri akciji spašavanja Jessice Lynch.

U munjevitoj akciji američkih elitnih snaga, koje su prebačene helikopterima Black Hawk do bolnice u Nasiriji, zauzeta je bolnica u Nasiriji, a ranjena Jessica je iznešena na nosilima do helikoptera koji su čekali vani.

Američki su specijalci u podrumu bolnice našli jedanaest tijela američkih vojnika, kao i dva tijela neidentificiranih Iračana.

Nakon akcije spašavanja, Jessica je prebačena u američku vojnu bazu Ramstein u Njemačkoj, a njezini roditelji, koji žive u Zapadnoj Virginiji, novinarima su izjavili da su Jessici bila slomljena dva rebra i desna podlaktica.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara