Hrabri dječak spasio tinejdžericu od otmice, policija ga nazvala herojem

Hrabri dječak spasio tinejdžericu od otmice, policija ga nazvala herojem
Foto: PSNI Foyle

DJEČAK u Sjevernoj Irskoj spasio je tinejdžericu od "teškog zločina", nakon što je uočio trojicu muškaraca koji su je prisiljavali da uđe u njihov kombi, prenosi The Mirror.

Mali Tiernan McCready 18-godišnjakinju je odveo na sigurno u jezivoj situaciji za koju policija kaže da bi "većinu odraslih paralizirala šokom". Mladić je vidio muškarce kako tinejdžericu besramno pokušavaju uvući u kombi u Derryju, brzo je viknuo na njih te odveo 18-godišnjakinju na sigurno.

Policijska služba Sjeverne Irske (PSNI) dječaka je nazvala herojem, a Tiernan je dobio medalju časti. "Ovako izgleda heroj. Prošli tjedan u Bogsideu vidio je troje muškaraca kako grabe 18-godišnju djevojku i pokušavaju je uvući u kombi. Većina odraslih bila bi paralizirana šokom, zbunjenošću ili strahom te ne bi djelovala dok ne bi bilo prekasno. Tiernan je reagirao u trenu i vikao na muškarce te odveo djevojku na sigurno", napisali su iz policije na Facebooku.

"Čak je rekao mami koja je nazvala policiju. To je mogao biti početak potencijalno opasnog i teškog zločina. Ta djevojka mogla je biti moje dijete, moja sestra, vaše dijete, član vaše obitelji", dodali su te istaknuli kako medalja časti i neki slatkiši koje je dječak dobio nisu ni približno ono što zajednica duguje tom hrabrom dječaku.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara