"Hrvati lažu, odjebite s Eurosonga": Rumunj objavio dokaz da je Frankina pjesma plagijat?

"Hrvati lažu, odjebite s Eurosonga": Rumunj objavio dokaz da je Frankina pjesma plagijat?

Foto: Instagram/Facebook

NAKON što je menadžer Franke Batelić, Siniša Bevanda, odgovorio na optužbe rumunjskog glazbenika Gueza o plagiranju i rekao da je "instrumentalna i karaoke verzija pjesme dostupna na svim javnim glazbenim platformama", ponovno se oglasio Rumunj.

"Ok, ovo sranje postaje preglupo. Hrvatski eurovizijski tim laže. Ne postoji besplatna instrumentalna verzija. A mi smo s ovim projektom počeli 11. siječnja 2018. godine. Producent je prodao beat ili ga iznajmio dva puta. Prestanite lagati o meni, Rumunjska ne krade pjesme od Hrvatske. Šaljem poljupce. I odjebite s Eurosonga", poručio je bijesni Rumunj uz screenshotove prepiske emailom s Denz Beats Music u kojima se jasno vidi da je on prava na sporni dio pjesme kupio u razdoblju od 11. do 12. siječnja po cijeni od 79.99 američkih dolara. 

"Pjesma Crazy je autorsko djelo teama Karpo medija, na kojoj je, uz Branimira Mihaljevića, produkciju radio Denis Mevlja, poznat i pod umjetničkim imenom Denzel Beats, a tekst i vokalne dionice radila je Franka. Na razvoju pjesme, u suradnji s HRT-om, intenzivno se radi od prosinca. Izvođač koji je iskoristio pjesmu Crazy kao podlogu za svoju rap obradu potpisao je Denzel Beatsa (Denis Mevlja)", rekao je ranije Frankin menadžer za Index.

Isto se priopćenje kasnije pojavilo i na službenom Instagramu Franke Batelić.

Rumunj je optužbe o plagiranju iznio još prije dva tjedna na svom Facebook profilu, a o navodnom plagiranju raspravlja se i na forumu na kojem se okupljaju ljubitelji Eurosonga. 

Njegova je pjesma na YouTubeu objavljena 24. veljače, dva dana prije nego što je hrvatskoj javnosti predstavljen tek dio Frankine pjesme te skoro dva tjedna prije nego što su Hrvati mogli čuti cijelu Frankinu pjesmu.

 

 

 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara