Hrvati se obračunavaju s dubrovačkom klapom: "Sramite se primitivci"

Hrvati se obračunavaju s dubrovačkom klapom: "Sramite se primitivci"
Screenshot: YouTube/Facebook

NAKON ŠTO su usporedili cijenjenu novosadsku skupinu The Frajle s Cecom Ražnatović, dubrovačka klapa Ragusa našla se na udaru mnogih Hrvata koji su odlučili pokazati da im se ksenofobni ispad dubrovačkih glazbenika nimalo nije svidio.

"Od danas je ova klapa za mene 'Zguza'. Kakve veze imaju Frajle s Cecom, sunce vas ne grijalo? Najbolje za vas da si stavite i KKK kapuljače i da pokažete otvoreno da ste rasisti i ksenofobi. Moj omiljeni glumac je Bogdan Diklić, rođeni Bjelovarac, genijalac, ali je odavno u Beogradu, tamo živi i radi. Hoćete li i njega uspoređivati s Cecama i Darama Bubamarama? Je li zbog toga bezvrijedan jer priča ekavicom? Najbolje da napravimo čistu naciju, koja bi se sastojala od klapaša i šatoraša, koji 'liepo pievaju na hrvatskom i liepe su svietle kose i puti'...", jedan je od brojnih komentara koji se našao pod njihovom objavom.

"Sramite se! Ovako nešto napisati o ženama prekrasna glasa i ogromnog talenta može samo najobičnija ljudska zloba. Njihov krimen je što su se usudile usred Dubrovnika progovoriti svojim materinjim jezikom? Pretpostavljam da se ni Vi, na Vašim međunarodnim turnejama, ljudima ne obraćate na švedskom, njemačkom i engleskom jeziku, već svojim materinjim. Nije dovoljno prekrasno pjevati, kao Vi, već treba biti dostojanstven čovjek, a to ste pokazali da niste. Niste nimalo dostojni onog slavnog, povijesnog dubrovačkog slogana LIBERTAS!" pisali su drugi.

"Bože sačuvaj, jako ružno razmišljanje, vama na sramotu. Toliko o širenju ljubavi i topline oko Božića, sigurno ste veliki vjernici. Pametnome dosta", poručili su Hrvati klapi.

"Klapa Ragusa sram Vas bilo, imate toliko godina a toliko primitivizma i nekulture u sebi... a očito i puno ljubomore na ove divne žene koje pjevaju ko slavuji... I koje su u suradnji s najvećim glazbenim imenima (Željko Bebek)... Žene svaka Vam čast... Vaša karijera je prošla odavno... Povucite se u miru i ostavite druge da uveseljavaju nas ostale...", poručili su im, a neki su bili i slikovitiji...

"Ipak ima pomaka! Neće ovaj narod propasti. Drago mi je da vidim javnu i oštru osudu rasista, ksenofoba, mrzitelja. Ovo pravi, istinski Hrvat neće nikad izjaviti, nego samo sitna, jadna i beznačajna duša, koja već ujutro mrzi samu sebe, a navečer cijeli svijet!" zaključili su neki nakon brojnih komentara osude.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Frajle (@thefrajle) on

Podsjećamo, klapa Ragusa pobunila se zbog nastupa novosadskih glazbenica na otvorenju dubrovačkog zimskog festivala. "Evo upravo pobjegao sa Stradunu.Upaljena je prva Adventska svijeća i onda sve u duhu dubrovačke tradicije počele na bini pjevati Frajle iz Novoga Sada.Lepo su one pozdravile okupljene građane i rekle im da odmah časkaju i lepo pevaju sa njima i pjesma je krenula nema što prava Adventska.Ipak je to bilo previše za moje uši pa sam otišao odmah doma.Sa potpunim pravom očekujem iduču setemanu,tj,drugu Advensku svijeću upriličiti sa poznatom pevačicom Ražnjatović Cecom.Inače večeras nastupa i poznati domoljub u Revelinu Bajaga .Pametnom dosta", stoji u objavi koju prenosimo bez lektorskih intervencija.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara