Hrvati u utrci za Guinnessa: traperice visoke 33 metra i široke 12 metara

Hrvati u utrci za Guinnessa: traperice visoke 33 metra i široke 12 metara

CILJ JE prikupiti najmanje 7142 para traperica i od njih napraviti najveće 'trapke' na svijetu', tim je riječima organizator Boris Jurič otvorio "Cockta jeans fashion show", projekt s humanitarnim karakterom. To bi ujedno bio i svjetski rekord koji bi bio zabilježen i u Guinnessovu knjigu rekorda. Za tako nešto potrebno je napraviti hlače koje visoke 33 metra, a široke 12 metara. Zasad takav rekord drže traperice koje su visoke 28 metara.

"Svi smo barem jednom kupili i obukli "trapke" koje su najpoznatiji odjevni predmet 20. stoljeća. Svi smo mi jeans generacija i to želimo dostojno zabilježiti", objasnio je Jurič iz Ideje perfekta, koji su u projekt uveli i poznato bezalkoholno piće. "Sve generacije prihvaćale su razne modifikacije tijekom godina na trapericama i ostali su im vjerni kao i Cockti koja je također i kao jeans postala tijekom godina prepoznatljiv brend", rekla je Slavica Alujević. 

Svake traperice vrijede sedam kuna za udrugu terapijskog jahanja

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Humanitarna strana prikupljanje je novca za izgradnju centra udruge "Krila". Udruga se bavi terapijskim jahanjem već 14 godina i potreban im je centar kako bi svoje usluge pružili što većem broju oboljelih. Cockta je odlučila pomoći s novčanom donacijom od sedam kuna po svakom komadu prikupljenih traperice.

Početak akcije otvorio je Davor Radolfi koji je donirao prve traperice. "Mala država daje veliki rekord", ponosan je pjevač. Svaki darovatelj starih traperica dobit će i posebnu karticu koja će, ako se obori Guinnessov rekord, služiti kao dokaz o sudjelovanju. Projekt je poduprlo i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta. Skupljanje materijala trajat će do svibnja sljedeće godine, svakog vikenda u Avenue Mallu.

S.C.
Foto: V.H.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara